Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni gledajo na svetovno konferenco kot na čas razodetij

  Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni gledajo na svetovno konferenco kot na čas razodetij

  FRANKFURT – Na deset tisoče članov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni po Evropi se pripravlja na 188. jesensko generalno konferenco, ki bo 6. oktobra.

  Ta konferenca je za člane Cerkve priložnost, da prejmejo vodstvo, bolje spoznajo Jezusa Kristusa in se zberejo kot eno telo pol milijona članov v Evropi in več kot šestnajst milijonov po svetu. Konferenca je sestavljena iz petih zasedanj: štirih generalnih zasedanj in enega zasedanja za članice cerkve. Ljudje z vsega sveta bodo potovali, da se bodo udeležili generalne konference v Salt Lake Cityju v Utahu v ZDA. Vsako zasedanje je tudi prevedeno in predvajano v več kot osemdesetih jezikih po svetu.

  generalna konferenca

  Člani Cerkve po vsem svetu se veselijo generalne konference kot časa za premišljevanje o svojem življenju in tem, kako lahko okrepijo svoj odnos z Bogom, družino in skupnostjo. Veliko jih na konferenco gleda kot na čas, da prejmejo odgovore od Boga in da bolje razumejo, kako on želi, da živijo. Adrian Rojas Rodriguez iz Španije je, ko se je pripravljal na konferenco, pojasnil: »Zapišem vprašanja glede tega, kar se mi sedaj dogaja v življenju, na katera vem, da bom dobil odgovore na prihodnji konferenci.  Tako vem, kaj nebeški Oče pričakuje od mene za moje življenje.«

  Za družino Pfeiffer v Nemčiji je konferenca posebna priložnost, da »poslušamo preroke in smo vključeni«.   V tednih in mesecih po konferenci družina Pfeiffer skupaj z občestvom na nedeljskih sestankih preučuje konferenčne govore. To jim pomaga, da si zapomnijo lekcije, ki so se jih naučili, in vodstvo, ki so ga prejeli. Jesenska generalna konferenca je poseben čas za vernike med vsemi narodi, vključno Evropejci. Lekcije, ki so se jih naučili, in osebna razodetja, ki so jih prejeli, jim pomagajo oblikovati življenje v prihodnjih mesecih in letih.

  Pfeiffer

  Spored generalne konference – oktober 2018:

  • Generalno zasedanje žensk, za ženske stare osem let in več, bo v soboto, 6. oktobra, ob 18.00 po lokalnem času.

  • Generalna zasedanja za vse člane bodo v soboto in nedeljo, 6. in 7. oktobra, ob 10.00 in 14.00 po lokalnem času.

  Konferenca bo predvajana na spletu na lds.org. Člane in prijatelje Cerkve vabimo, da gledajo in sodelujejo. Poiščite ključnik #GeneralConference na družbenih medijih, da boste videli, kako ta generalna konferenca navdihuje milijone.

  Women in line.jpg