21-dnevni izziv branja Mormonove knjige

  Konec avgusta nas je evropsko področno predsedstvo povabilo, naj 21 dni beremo Mormonovo knjigo. Za vsak dan so bili pripravljeni verzi, citat apostola in vprašanje v razmislek. Zame je to predstavljajo povsem nov pristop k branju Mormonove knjige.

  Prebrala sem jo že velikokrat – običajno od začetka do konca. Povsem novo pa je bilo zame branje le določenih poglavij. Med branjem sem razmišljala o vprašanju dneva in kar naenkrat so besede dobile drugačen pomen. Dejavno sem iskala odgovor na izbrano vprašanje. Vprašala sem se, zakaj so za določeno vprašanje izbrali točno to določeno poglavje. Kar sem prebrala, mi ni bilo novo, sem pa to bolj ponotranjila in uporabila in v svojem življenju.

  Moje proučevanje svetih spisov se je še bolj poglobilo in dobilo nov pomen. Ta čas mi je pomagal okrepiti moje pričevanje o Mormonovi knjigi. Joseph Smith je pojasnil, da je to temeljni kamen naše veroizpovedi. Zdaj toliko bolje razumem, kaj to pomeni.

  Zdaj vem, da lahko v tej knjigi najdemo vse odgovore na poglavitna življenjska vprašanja. Kadar beremo z vprašanjem v mislih, najdemo odgovore. Izziv me je zbližal z nebeškim Očetom in njegovim Sinom Jezusom Kristusom. Vsak odlomek iz svetih spisov je govoril o Kristusu in njegovi ljubezni do nas. On je vir odgovorov, sreče in osmišljenega življenja. Mormonova knjiga je res še ena priča Jezusa Kristusa. 

   

  Več o izzivu najdete na https://www.cerkev-jezusa-kristusa.si/mormonova-knjiga?fbclid=IwAR36u-40OJKvY4n2rhyJXQvVhhYnRaQwCUAb5jckSXwPmNQ50Pli7GgWBDU.