Javnost vabljena k ogledu italijanskega templja v Rimu

  Slika1

  RIM – Javnost je vabljena k ogledu prvega templja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Italiji. Cerkveni voditelji so oznanili, da bo italijanski tempelj v Rimu za javnost odprt med dnevi odprtih vrat od ponedeljka, 28. januarja 2019, do sobote, 16. februarja 2019, z izjemo nedelj.

  Rezervacije bodo možne nekaj tednov pred dnevi odprtih vrat na templeopenhouse.lds.org. Tempelj, ki se nahaja v severovzhodnem delu Rima, v bližini avtocestnega obroča Grande Raccordo Anulare, bo uradno posvečen v več predstavitvah, in sicer od nedelje, 10. marca 2019, do nedelje 17. marca 2019.

  Predsednik Russell M. Nelson, svetovni voditelj Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, je rekel: »Svete uredbe, izvedene v tem svetem templju, bodo družine združile za večno. Bog ima vse svoje otroke enako rad in je zanje priskrbel način, da se povežejo v ljubezni iz roda v rod. Navdušeni smo, da lahko v tem mestu, nasičenim z zgodovinskim pomenom v vseh obdobjih, posvetimo tempelj.

  Ko je bil oktobra 2008 objavljen italijanski tempelj v Rimu, so člani Cerkve v Italiji in na tisoče drugih po vsem svetu novico sprejeli z navdušenjem in zahvaljevanjem. Kot vsi kristjani tudi mormoni cenijo Rim kot enega najbolj zgodovinskih krajev na svetu, svetopisemsko mesto, kjer sta starodavna apostola Peter in Pavel pridigala evangelij Jezusa Kristusa.

  Slika2

  Gradnja trinadstropne 3.717 m2 velike zgradbe se je začela 23. oktobra 2010, ko je predsednik Cerkve Thomas S. Monson skupaj s cerkvenimi voditelji in voditelji lokalnih skupnosti sodeloval v tradicionalni svečanosti polaganja temeljnega kamna.

  Tempelj je del šest hektarjev velikega verskega in kulturnega središča, v katerem bo večnamenska zgradba za bogoslužje, središče za obiskovalce, središče družinske zgodovine in prenočišča za obiskovalce. Tempelj je zgrajen iz granita in ima okrasno zasteklitev. Notranjost je iz najboljših materialov in izdelave: marmorja, lesenih delov in dekorativnih poslikav.

  Slika3

  Tempelj bo služil več kot 23.000 članom Cerkve, ki živijo v Italiji in v sosednjih državah. Trenutno je na svetu 159 delujočih templjev, vključno z dvanajstimi v Evropi.

  Mormonski templji se razlikujejo od cerkva, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem čaščenju. Templje se pojmuje kot »Gospodove hiše«, kjer se nauki Jezusa Kristusa ponovno utrdijo v poročni, krstni in drugih obredjih, ki družine združijo za večno.

  Več podrobnosti o namenu templjev in njihovi pomembnosti za svete iz poslednjih dni na www.mormonnewsroom.org/topic/temples.

  Več podrobnosti o templju v Rimu na http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.