Mormonska velikonočna pobuda nas spomni, da nam Jezus Kristus »vedno stoji ob strani«

  Slika1

  Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Evropi bo v petek, 23. marca 2018, začela z velikonočno kampanjo, ki se osredotoča na Kristusa. Pričakuje se, da bo pobuda »vedno nam stoji ob strani« dosegla na milijone ljudi preko družbenih medijev, razglednic in spletnih strani.

  Kampanja izpostavlja vprašanje: Kako vam Odrešenik stoji ob strani? Video, ki je na razpolago v triindvajsetih jezikih, predstavlja mormone po Evropi, ki pripovedujejo, kako jim je Jezus Kristus v časih preizkušenj in veselja stal ob strani. Ključnik #Vednonamstojiobstrani je osrednji v kampanji.

  Slika4

  Paul V. Johnson, predsednik evropskega področja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, je o prihajajoči velikonočni pobudi rekel: »Upamo, da bomo svojim bratom in sestram razkrili sporočilo o Kristusovem večnem poslanstvu in dejstvo, da nam ne glede na to, kdo smo in kje morda živimo, vedno stoji ob strani.«

  »Bilo je nadvse razveseljivo videti, da je nedavna božična kampanja dosegla sedemnajst milijonov ljudi, šest milijonov ogledov in več kot pol milijona ‘odzivov’ na naših Facebook straneh. Vendar pa, kaj je božič brez velike noči?« je rekel Brian Cordray, vodja založniške službe evropskega področja.

  Evropsko področje Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni obsega preko štirideset držav in se razprostira na sever prav do nordijskih držav in na jug do Španije in Zelenortskih otokov.

  Rita Somfai, producentka digitalnih medijev evropskega področja, je rekla: »Upamo, da se bodo ob tej kampanji ljudje spomnili časov, ko so občutili Odrešenikovo navzočnost in pomoč v svojem življenju.«

  Slika2
  Slika3

  Kampanja naj bi spodbudila Kristusove vernike, da bi pomagali in se povezali z drugimi v pogovoru o tem, kako jim Odrešenik v življenju stoji ob strani.

  Cordray je dodal: »S to kampanjo upamo, da bomo pokazali, da je Odrešenik z odkupno daritvijo vsakdanji del našega življenja in da nam resnično stoji ob strani.«

  Kampanja bo potekala deset dni. Več podrobnosti o tem, kako se vključiti v kampanjo, bo na voljo [tukaj] 23. marca oziroma v krajevnih občestvih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz posebnih dni.