Mormonski prostovoljci so materam begunkam v Frankfurtu pomagali s paketi za novorojenčke

  Slika6

  V Frankfurtu se je v soboto, 11. novembra 2017, v zgradbi za bogoslužje Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni veliko dogajalo in je bilo veliko navdušenja. Na voljo je bilo približno sto prostovoljcev, ki so pripravili sto paketov za novorojenčke za matere begunke v Frankfurtu.

  Zamotane pidžamice za bebe za komplete.
  Pižamica za dojenčka, povezana za v paket.

  Postavili so dve dolgi vrsti miz, eno za dečke, drugo za deklice, s potrebščinami, kot so nogavičke, igračke, plenice itn., pripravljene, da jih bodo dali v pakete za novorojenčke. Potrebščine so bile darovane z ljubeznijo in so jih zbirali več mesecev, da bi zagotovili zadostno število potrebnih stvari, zato da bi poskrbeli za osnovne potrebe za novorojenčke in matere in da bi dosegli cilj sto paketov. Prostovoljci vseh starosti, celo otroci, ki so spremljali starše, so se radostili v delu in so ga opravili v kratkem času zaradi čudovitega načrtovanja organizatork dogodka, Rebecce Stay in Stephanie Egly.

  Slika2
  Cerkveno kulturno dvorano sta zapolnili dve vrsti škatel s potrebščinami, ena za dečke in druga za deklice.

  Rebecca Stay je rekla: »Prostovoljci so zadnji mesec zbirali donacije in oprali vsa oblačilca, naročali, kar smo še potrebovali, in iz cerkvenih skladišč v Bad Homburgu dobivali stvari, kot so plenice. Nekatere škatle gredo na določena zbirna mesta, s katerimi smo vzpostavili vez, kot sta Darmstadt, Ludwiglandmannstrasse in drugi športni objekti. Drugo gre v skupino, ki je nosečnice spremljala skozi zdravstveni sistem.«

  Slika4
  Veliko prostovoljcev pakira pakete za novorojenčke.

  Dogodek so organizirale ženske iz lokalnih enot članov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Že drugič letos so člani in prijatelji Cerkve organizirali takšen dogodek, da bi pomagali materam begunkam.

  Slika5
  Sestra Rebecca Stay, starejša misijonarka, in Stephenie Egly, članica Cerkve, sta organizatorki projekta za dojenčke.