Sporočilo področnega voditelja

  Odrešenikovo povabilo, naj pridemo k njemu

  Slika1
  Starješina Hans T. Boom
  Starešina Hans T. Boom področni sedemdeseteri

  Potem ko so se odvile zadnje bitke v Mormonovi knjigi in je Moroni veliko let sam taval po divjini, nam je spregovoril zadnje besede in nas spodbudil, naj pridemo h Kristusu. Ko berem njegove besede, berem njegovo pričevanje in vem, da je on sam sprejel to povabilo in da mu je prav to pomagalo premagati življenjske preizkušnje.

  V življenju je veliko negotovosti, eno pa je gotovo, in sicer, da smo vsi povabljeni, da pridemo h Kristusu, ne glede na to, kdo smo, in ne glede na okoliščine. Njegove roke so iztegnjene in razprte za vsakega Božjega otroka posebej. Ima moč, da nas ozdravi in nam pomaga opraviti vse, kar mora biti opravljeno.

  Postavimo si lahko naslednji vprašanji: Kaj lahko naredi zame v mojem življenju? Kako se lahko odzovem na to povabilo?

  Hvalnica »Več svetosti daj mi«i odgovarja na vprašanje o tem, kaj Kristus lahko na čudovit način naredi za nas, in povzame vse različne stvari, s katerimi nam je pripravljen pomagati, če le pridemo k njemu.

  Več potrpljenja, več čistosti, več radosti v služenju, več ponižnosti v preizkušnjah, več molitev z namenom in še veliko več darov nam lahko da, če bomo le prišli k njemu in mu zaupali, da nam lahko pomaga.

  Življenje ponuja veliko priložnosti in potrebno je sprejeti veliko odločitev. Naučil sem se, da pri vsaki odločitvi, ki jo sprejmem, postavim Gospoda na prvo mesto. Posledic tiste odločitve ne razumem vedno, ampak dobim miren občutek, ki pride, ko se odločim prav.

  Naslednji navedek predsednika Bensona mi je pomagal na poti h Kristusu in razumevanju tega, da moram svojo voljo izročiti v njegove roke.


  »Tisti hip, ko poslušnost ni več nadležna in si zanjo začnemo prizadevati, nas bo Bog obdaril z močjo.«

  Ezra Taft Benson, navedel Donald L. Staheli v Ensignu, maj 1998, Conference Report

  Ko pridemo do zaključka, da za premagovanje izzivov v tem življenju potrebujemo njegovo pomoč, se bomo z vero in poslušnostjo obrnili nanj. Ko bomo postali kot majhni otroci, bomo videli njegovo moč v svojem življenju in vedeli, da živi in da je plačal ceno za nas, da se lahko vrnemo k nebeškemu Očetu in imamo večno življenje, največji dar, ki ga ljudje lahko prejmemo.

  Med poletnimi počitnicami sva z ženo načrtovala, da bova šla na konferenco mladih samskih na Češkem in na poti obiskala vejo Görlitz. Obetalo se nama je dolgo potovanje, zgodnje vstajanje in večurna vožnja na postno nedeljo. Odločila sva se, da posta ne bova preložila, saj sva v življenju potrebovala Božjo pomoč in blagoslove. En teden prej sva kupila nov dom, starega pa še nisva prodala. Zaradi teh nerešenih zadev sem bil zaskrbljen. Načrtovala sva, da zmanjšava velikost stvari in poenostaviva, ker so otroci odšli od doma. O svojem načrtu sva se velikokrat pogovarjala z nebeškim Očetom in čutila, da je tako prav.

  Ko sva prišla domov, sva se z nekaj ljudmi dogovorila za ogled najinega doma. En par ga je kupil. Bila sta verna človeka, ki sta prav tako molila h Gospodu za pomoč. Kasneje sva ju vprašala, kaj jima je pri odločitvi pomagalo. Povedala sta, da sta v najinem domu videla Kristusove slike in nad vrati navedek, ki se glasi: »Jaz in moja hiša bomo služili Gospodu.«

  Ko se v ponižni molitvi in postu obračamo nanj v prizadevanju za njegovo pomoč v življenju, dobimo pričevanje za pričevanjem, da Jezus je Kristus, da živi in da je za nas pripravil pot domov.

  i Hymn #131 More Holiness Give Me (Več svetosti daj mi)