Organizacija LDS Charities se je udeležila humanitarnega dogodka, ki ga je gostil princ Charles

  Zaglavna Slika

  Sharon Eubank, direktorica LDS Charities, humanitarne organizacije Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni (mormoni), je sodelovala na okrogli mizi o verskem preganjanju, ki je potekala v Londonu v Angliji, ki sta jo gostila njegovo veličanstvo princ Charles, pokrovitelj fundacije AMAR International Charitable Foundation in ustanoviteljica AMAR-ja, baronica Emma Nicholson (13. december).

  Dogodka v Lancaster Housu, s katerim so obeležili petindvajseto obletnico AMAR-ja, so se udeležili upravičenci in podporniki fundacije – skupaj z verskimi voditelji in drugimi, vključno z lordom Ahmadom, državnim ministrom za zunanje zadeve in zadeve Commonwealtha, ki deluje kot posebni predstavnik predsednika vlade za preprečevanje spolnega nasilja v spopadih. 

  Sharon Eubank je rekla: »Srečanje je poudarilo nujno potrebo po obravnavi težkih razmer iraškega jazidskega ljudstva, ki so žrtve preganjanja, spolnega nasilja in drugih kršitev. Prizadevamo si tudi, da bi jih podprli pri splošnem priznanju in svobodnem izvajanju njihove miroljubne vere.

  Mormoni sami so bili nekoč soočeni z verskim nasiljem in z ramo ob rami hočemo stati z vsemi ljudmi dobre volje v prizadevanjih za njegovo izkoreninjenje. Hvaležni smo bili za priložnost, da smo z baronico Nicholson princu Charlesu predstavili priporočila Windsorske konference 2017 glede teh zadev.« 

  Na dogodku se je princ Charles srečal z osemnajstletno jazidsko ISIS-ovo žrtvijo Nehad Barakat, ki je ganljivo govorila o svoji izkušnji in pobegu.

  Princ Charles je v pohvali delu AMAR-ja in njegovih podpornikov rekel: »V zadnjih petindvajsetih letih je več kot deset milijonov ljudi v Iraku, Libanonu, Iranu in Pakistanu lahko koristilo zdravstvene ustanove, ki jih je omogočil AMAR, in veliko več jih je koristilo izobraževalne priložnosti, ki jih zagotavlja AMAR.«

  Dodal je: »AMAR nam je dal še več razlogov za zaupanje v človeštvo. Rešil je nešteta življenja, obudil upanje iz obupa in dosegel nič manj kot čudeže.«

  Princ Charles je s slavnostno uradno pohvalo izrazil še hvaležnost za doprinos LDS Charities, s katero je počastil organizacijo za njeno predanost zdravju in izobraževanju. Organizaciji LDS Charities in AMAR sta od leta 2009 sodelovali v vrsti kritičnih humanitarnih projektov na področju Srednjega vzhoda, kar je vključevalo poklicno usposabljanje zdravnikov za reševanje življenj in gradnjo štirih popolnoma opremljenih osnovnih zdravstvenih ustanov.