Preskoči glavno navigacijo

Pogrebna slovesnost za predsednika Monsona

President Monson at the temple

Pogrebna slovesnost za predsednika Monsona, voditelja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, bo potekala v Konferenčnem središču na Tempeljskem trgu v petek, 12. januarja 2018, ob 12.00 po lokalnem času. Pogrebna slovesnost bo javne narave in se je lahko udeleži vsak od osmega leta starosti naprej. Javni ogled dogajanja bo potekal v četrtek od 9.00 do 20.00 v Konferenčnem središču.

Predsednik Monson je umrl 2. januarja 2018 v Salt Lake Cityju, star 90 let.   (Preberi več o njegovem življenju.) Bil je šestnajsti predsednik v sto sedeminosemdeset letni zgodovini Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni in je kot njen predsednik služil od 3. februarja 2008.

Tisti, ki se bodo pogrebne slovesnosti udeležili v Konferenčnem središču (ki sprejem 21.000 ljudi), morajo biti na svojih sedežih najkasneje do 11.30. Sedeži so prosti in gre po načelu, kdor pride prvi.  Dodatni sedeži z ogledom dogajanja na velikem platnu bodo na voljo v sosednjem tabernaklju, Assembly Hallu in kulturni dvorani Konferenčnega središča.

Pogrebno slovesnost bodo prenašali naslednji mediji: MormonNewsroom.org, LDS.org (angleščina, španščina in portugalščina), KSL TV, aplikacija KSL TV, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon ChannelCanal Mormón (Spanish) in cerkveni satelitski sistem. Poleg tega bo prenos potekal tudi preko radijskih postaj KSL radio in BYU-Radio.

Sledil bo pogreb v družinskem krogu na pokopališču v Salt Lake Cityju.

Sožalje lahko izrečete na Facebookovi strani predsednika Monsona ali ga pošljete po e-pošti na condolences@ldschurch.org.

Namesto rož lahko prispevate v cerkveni sklad za človekoljubno pomoč ali splošni misijonarski sklad Cerkve na give.lds.org/monson.