Preskoči glavno navigacijo

Predsednik in sestra Nelson se bosta podala na svetovno turnejo voditeljev

Slika1

Prejšnji mesec je bilo objavljeno, da bodo predsednik Russell M. Nelson iz Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, njegova žena Wendy, starešina Jeffrey R. Holland iz zbora dvanajstih apostolov in njegova žena Patricia, aprila obiskali Evropo, Afriko in Azijo. Predvideno je, da bodo voditelji svetovne veroizpovedi odšli iz Salt Lake Cityja in v enajstih dneh, in sicer od 10. do 23. aprila 2018, obiskali osem mest.

Mormonski verski voditelji se bodo predvidoma poleg drugih obiskov sestali s člani in misijonarji na naslednjih lokacijah:

Četrtek, 12. april

London, Anglija

Srečanje bo potekalo v Londonu, v četrtek zvečer, 12. aprila, in se bo predvajalo v cerkvenih zgradbah za bogoslužje po Združenem kraljestvu in naIrskem. Za ta dogodek so potrebne vstopnice, te pa se razdeljujejo. Cerkev ima v Združenem kraljestvu približno 186.000 članov, na Irskem pa skoraj 4.000 Prvi misijonarji, ki so šli v tujino, so bili v Britanijo poslani leta 1837, le sedem let po ustanovitvi Cerkve. V Evropi je skoraj 512.000 svetih iz poslednjih dni.

Sobota, 14. april

Jeruzalem, Izrael

V Sveti deželi bo potekala konferenca s svetimi iz poslednjih dni. Cerkev ima v Izraelu štiri občestva s skoraj 260 člani. V Jeruzalemu domuje Jeruzalemsko središče Univerze Brighama Younga. Obiskati nameravajo tudi zgodovinska prizorišča v Jeruzalemu.

Ponedeljek, 16. april

Nairobi, Kenija

Cerkveni voditelji bodo sodelovali na srečanju, ki se ga bo predvajalo vsem cerkvenim skupnostim svetih iz poslednjih dni v Keniji. Prvi afriški spreobrnjenci v Keniji so so krstili leta 1979. Sedaj je tu več kot 13.000 članov.

Članstvo v Cerkvi v Afriki, kjer živi približno 540.000 članov, se povečuje.

Torek, 17. april

Harare, Zimbabve

V Zimbabveju bodo potekala srečanja z misijonarji in člani. Duhovne minute bodo predvajane vsem občestvom svetih iz poslednjih dni v tej afriški državi.

Zimbabve je dom skoraj 30.000 svetim iz poslednjih dni. Misijonarsko delo se je začelo v zgodnjih tridesetih letih prejšnjega stoletja v tedanji Južni Rodeziji.

Četrtek, 19. april

Bengaluru, Indija

Cerkveni voditelji se bodo srečali s člani in misijonarji v Indiji. V Indiji živi več kot 13.000 članov v več kot 40 občestvih. Neuradno misijonarsko delo v Indiji sega v petdeseta leta devetnajstega stoletja. Prva zgradba za bogoslužje v Indiji je bila posvečena februarja leta 2002.

V Aziji je več kot 1,1 milijona svetih iz poslednjih dni. 

Petek, 20. april

Bangkok, Tajska

Srečanje bo potekalo za člane na Tajskem. Redna bogoslužja so bila odobrena leta 1961, predsednik Gordon B. Hinckley pa je novembra 1966 deželo posvetil za pridiganje evangelija. Na Tajskem, kjer je 40 občestev, živi več kot 21.000 svetih iz poslednjih dni.

Sobota, 21. april

Hong Kong

Načrtovano je srečanje s svetimi iz poslednjih dni v Hong Kongu. V Hong Kongu, kjer je skoraj 25.000 članov v 41 občestvih, je bil leta 1949 ustanovljen sedež misijonarjev.Tempelj pa je bil končan leta 1996.

Nedelja, 22. april

Honolulu, Havaji, Združene države

Svetovna turneja voditeljev se bo končala s srečanjem v študentskem naselju Univerze Brighama Younga v Laieju na Havajih. Havaji se ponašajo s 74.000 mormoni in dvema templjema, ki se nahajata v Laiu na Severni obali Oaha in Kone na Velikem otoku. 

MormonNewsroom.org bodo podali popolno poročilo o potovanju, vključno z videi in slikami teh zgodovinskih dogodkov.