Preskoči glavno navigacijo

Verske voditeljice so se sestale v Walesu, da bi razpravljale o vernem življenju

Newport (Wales) – Lokalne in mednarodne voditeljice iz hindujskih, muslimanskih, sikhovskih in krščanskih skupnosti so se 9. februarja zbrale v valižanskem mestu Newport, da bi sodelovale v pogovoru o tem, kako »Živeti verno v vedno bolj posvetnem svetu«. Govornice na »Svetovni ženski medverski konferenci« so podale osebne izkušnje o tem, kako so jim njihova verska prepričanja pomagala usmerjati življenje na pozitiven način.

Dve najvišji voditeljici Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni (mormoni), sestri Jean B. Bingham in Joy D. Jones, sta svoje desetdnevno potovanje po Evropi začeli z udeležbo na medverski konferenci, ki je potekala v letovišču Celtic Manor Resort.

»Ko se zberemo kot vernice, ne okrepimo le odnosov med verami, ampak se dotaknemo življenj posameznikov, ko pomagamo tistim v stiski,« je pred več kot tristo udeleženkami rekla sestra Jean B. Bingham, generalna predsednica Cerkvene organizacije Društva za pomoč. Društvo za pomoč je ena najstarejših in največjih ženskih organizacij na svetu. Spremljala jo je sestra Joy D. Jones, generalna predsednica organizacije Osnovne v Cerkvi. Predsedstvo Osnovne nadzoruje Cerkveno organizacijo, ki uči otroke od osemnajstih mesecev do enajst let.

»V tem času verskih nesporazumov je prijetno srečati podobno misleče ženske, ki se osredotočajo na skupne vrednote in želijo prispevati skupnostim,« je o svojem sodelovanju na konferenci dejala Amanda Morris, predstavnica Valižanskega muslimanskega sveta.

 Na konferenci so imele udeleženke priložnost sodelovati v projektu služenja v korist organizacije Samara’s Aid Appeal (Samarin poziv na pomoč). S predhodno zbranimi darovi so napolnile sto vreč za ženske in dekleta.

»Sto odstotkov vsega, kar smo uporabile za projekt služenja, je bilo darovano v korist Samara’s Aid,« je pripomnila Julie Jones, članica Valižanskega medverskega sveta in koordinatorka dogodka. »Ženske vseh ver prizadevanje za dobro, druga ob drugi, poveže na poseben način.«

Samara’s Aid Appeal je pobuda s sedežem v Združenem kraljestvu in zagotavlja človekoljubno pomoč na Srednjem vzhodu in drugod.

Sestri Bingham in Jones bosta svoje potovanje nadaljevali z obiski občestev, da bosta z nasveti in spodbudo pomagali mormonom v več evropskih državah.