Preskoči glavno navigacijo

Biografija - Gary B. Sabin

Biografija - Gary B. Sabin
07 SEPTEMBER 2016

Starešina Gary B. Sabin je služil kot član petega zbora sedemdeseterih v zahodnem področju Severne Amerike, ko je bil na aprilski generalni konferenci 2016 poklican za sedemdeseterega generalnega voditelja. Avgusta 2016 je začel služiti kot drugi svetovalec v predsedstvu evropskega področja.

Starešina Sabin je leta 1976 na Univerzi Brighama Younga opravil dveletni študij iz jezikoslovja. Kasneje je leta 1977 v okviru univerzitetnega študija diplomiral iz finančnega gospodarstva. Hodil je na Univerzo Standford in leta 1985 magistriral iz managementa. Kot predsednik/izvršni direktor je delal za več podjetij, vključno z Excel Realty Trust in Price Legacy. Nedavno je delal za Excel Realty Holdings in Excel Trust. 

Starešina Sabin je služil v številnih cerkvenih poklicih; med drugim je bil redni misijonar v nizozemsko-belgijskem misijonu, predsednik zbora starešin, visoki svetovalec, škof, učitelj v Osnovni, kolski predsednik misijonarjev, svetovalec diakonov in učiteljev, vodja skavtov, kolski predsednik in področni sedemdeseteri.

Gary Byron Sabin se je rodil 7. aprila 1954 v Provu v Utahu. Avgusta 1976 se je poročil z Valerie Purdy. Imata pet otrok.


Sabin, Gary S.jpg