Preskoči glavno navigacijo

Božična pobuda »Razsvetlite svet« spodbuja krščansko služenje

Božična pobuda »Razsvetlite svet« spodbuja krščansko služenje

Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni (mormoni) in njihovi prijatelji po svetu spodbujajo javnost, naj v božičnem času za proslavitev rojstva Jezusa Kristusa sodeluje v priložnostih za služenje. Božična pobuda »Razsvetlite svet« bo dosegla svetovno občinstvo s pričetkom v petek, 24. novembra 2017, potekala pa bo vse do božičnega dne, 25. decembra.

Božična pobuda »Razsvetlite svet«, ki traja že drugo leto, se osredotoča na praznovanje in razdajanje luči Jezusa Kristusa, »luči sveta« (Jn 8:12). Odrešenik je razglasil: »Vi ste luč sveta.« (Mt 5:14) 

»Če posnemamo Odrešenikov vzor in živimo, kakor je živel in kakor je učil, bo ta luč v nas gorela in razsvetljevala pot drugim,« je v govoru na generalni konferenci oktobra 2015 povedal predsednik Cerkve Thomas S. Monson.

Gradivo za medije

Spletna vsebina, ki jo lahko posredujemo, je na voljo na cerkvenih lokalnih komunikacijskih straneh Razsvetlitesvet2017 in mormon.org, vključno z novim navdihujočim videom v triintridesetih jezikih. Adventni koledar služenja, »Na 25 načinov v 25 dneh«, s katerim lahko spodbudite javnost, naj v božičnem času sledi Kristusovim naukom, si lahko naložite na lokalni strani, da javnost spodbudite, naj v božičnem času sledi Kristusovim naukom.

Trideset lokalnih strani v evropskem področju bo objavilo načine služenja in Odrešenikove nauke v vsakodnevnih memih, zamislih za služenje in kratkih videih, vsebino pa bodo nudile v triindvajsetih jezikih.

Različica za predvajanje in nalaganje glavnega videa je na voljo tudi na Razsvetlitesvet2017 in mormon.org. Vsebina, ki jo lahko posredujete, se objavlja na straneh družbenih medijev, kot sta Facebook in Twitter. Člane, ki so na družbenih medijih, se spodbuja, da spregovorijo o svojih izkušnjah, tako da uporabijo lojtro #RAZSVETLITESVET.

Zgodovina pobude

Cerkev zadnjih nekaj let sponzorira spletne kampanje v božičnem in velikonočnem času. Božične kampanje so se s pobudo »On je dar« začele leta 2014. Leta 2015 ji je sledila kampanja »Rodil se je Odrešenik«. V velikonočnem času so se kampanje imenovale »Zaradi njega«, »Ker živi«, »Sledi mu« in »Knez miru«. Vse te kampanje so dosegle milijone gledalcev po vsem svetu.