Preskoči glavno navigacijo

Cerkev je pridobila tiskarski rokopis Mormonove knjige

Cerkev je pridobila tiskarski rokopis Mormonove knjige

Cerkev Jezusa Kristusa sveti iz poslednjih dni s sedežem v Salt Lake Cityju v Utahu je od Kristusove skupnosti v Independencu v Misuriju nedavno pridobila tiskarski rokopis Mormonove knjige. Sveti iz poslednjih dni Mormonovo knjigo globoko spoštujejo kot temeljni kamen svoje veroizpovedi, kot knjigo svetih spisov, ki tako kot Sveto pismo pričuje o Jezusu Kristusu.

Starešina Steven E. Snow, cerkveni zgodovinar in arhivar, je dejal: »Mormonovo knjigo obravnavamo kot sveto besedilo tako kot Sveto pismo. Tiskarski rokopis je najstarejši ohranjeni izvod okrog 72 odstotkov besedila Mormonove knjige, ker se je le okrog 28 odstotkov prejšnjega izvoda po nareku ohranilo po desetletjih hrambe v ogelnem kamnu v Nauvooju v Illinoisu.

Starešina Snow je izrazil hvaležnost, da je Kristusova skupnost rokopis hranila več kot stoletje. Prav tako je izrazil hvaležnost radodarnim darovalcem, ki so darovali sredstva za pridobitev te dragocenosti za Cerkev.

Prenesi Fotografije

Celotni tiskarski rokopis je bil objavljen leta 2015 v sklopu projekta Dokumenti Josepha Smitha (Joseph Smith Papers). Najti ga je moč v tretjem sklopu serije Razodetja in prevodi (Revelations and Translations). Sčasoma bodo slike celotnega rokopisa objavljene na spletu na josephsmithpapers.org.

Trenutno potekajo načrti, da bi si javnost v prihodnjih mesecih  rokopis lahko ogledala v Cerkveni zgodovinski knjižnici.