Cerkev objavi spremembe komunikacijskih kanalov

  Jesus and woman at the well of Bethesda

  Prvo predsedstvo Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je danes objavilo spremembe imen več verskih spletnih strani, računov družbenih omrežij in mobilnih aplikacij. To je del širših prizadevanj za prikaz polnega imena veroizpovedi in lažje izražanje zavezanosti slediti Jezusu Kristusu.

  Spletne strani: Uradna cerkvena spletna stran se bo imenovala ChurchofJesusChrist.org. Ta sprememba začne veljati danes, 5. marca 2019, ko bo ime domene ChurchofJesusChrist.org začelo usmerjati na domačo stran LDS.org. V prihodnjih mesecih bo ime domene ChurchofJesusChrist.org nadomestilo naslednje: 

  • LDS.org - bo odslej ChurchofJesusChrist.org.
  • MormonNewsroom.org - bo odslej newsroom.ChurchofJesusChrist.org.

  Ker spletno stran Mormon.org v glavnem obiskujejo posamezniki, ki niso sveti iz poslednjih dni, bo za združitev s stranjo ChurchofJesusChrist.org, ki se bolj osredotoča na člane Cerkve, potrebno več časa. Potekajo priprave za poenotenje in prestrukturiranje vseh teh spletnih strani v eno bolj povezano in ponotranjeno izkušnjo na domeni ChurchofJesusChrist.org. Do takrat bo spletna stran Mormon.org spremenjena v ComeUntoChrist.org. 

  Družbena omrežja: Več cerkvenih računov družbenih omrežij bo združevalo in objavljalo vsebino, ki se osredotoča na oznanjanje evangelija Jezusa Kristusa in življenje po njem. 

  • Cerkvena uradna računa Facebook in Instagram se bosta imenovala »The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints @churchofjesuschrist«. 
  • Facebookova skupina je bila ustanovljena za krepitev skupnosti in da bodo posamezniki bolje seznanjeni s cerkvenimi novicami. Ta skupina se imenuje »The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints—Inspiration and News«. 
  • Uporabniško ime cerkvenega računa na omrežju Twitter bo »The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints @ChurchNewsroom« in bo glavni vir cerkvenih novic na družbenem omrežju. 

  Mobilne aplikacije: Številne cerkvene mobilne aplikacije bodo preimenovane: 

  • LDS Music bo preimenovana v  »Sacred Music«. 
  • Ime evangelijske knjižnice ostaja nespremenjeno. 

   

  E-poštna domena: E-naslovi cerkvenih uslužbencev in generalnih cerkvenih voditeljev bodo začeli uporabljati domeno @ChurchofJesusChrist.org namesto dosedanje @ldschurch.org. 

  Potrebno je še veliko dela, zlasti zato, ker Cerkev uvaja spremembe v različnih jezikih po svetu. Prvo predsedstvo prosi svete iz poslednjih dni in druge, »naj bodo med uvajanjem sprememb potrpežljivi in vljudni«.