Cerkev pomembno prispeva organizaciji Operation Smile

  Cerkev pomembno prispeva organizaciji Operation Smile

  Operation Smile, mednarodna dobrodelna organizacija za otroke, se je Cerkvi Jezusa Kristusa pridružila na novinarski konferenci, da bi se Cerkvi zahvalila, ker ji je slednja nedavno darovala 927.000 dolarjev.

  Ta sredstva bodo krila zdravstvene misije v naslednjem letu, na katerih bodo vsega skupaj pomagali 3.800 otrokom v Keniji, Etiopiji, Egiptu in Jordaniji, ki trpijo zaradi volčjega žrela in drugih obraznih iznakaženosti.

  »V življenju vsega ne more narediti en sam človek. En sam junak ne obstaja,« je dejal William Magee, soustanovitelj in izvršni direktor organizacije Operation Smile. »Če ne bi [sodelovalo] veliko ljudi, ne bi bilo poskrbljeno za nobeno nalogo. Nalog nikoli ne opravi en sam človek. Lep primer tega je Cerkev. [...] Radi bi se vam zahvalili, ker ste razdajali ljubezen. Bog vas blagoslovi!«

  Po podatkih organizacije Operation Smile se vsake tri minute rodi otrok z volčjim žrelom, ki ga ne operirajo. Še več, eden od desetih otrok, ki se rodijo z volčjim žrelom, umre pred svojim prvim rojstnim dnem.

  »Hvaležni smo članom Cerkve, ki so tako radodarno darovali denar v cerkveni človekoljubni sklad,« je dejal Fred Riley, cerkveni projektni vodja človekoljubnega služenja. »Zaradi takšnih darovanj lahko sodelovanje z Operation Smile obrodi sadove.«

  »Vemo, da bo iz tega sodelovanja izšlo veliko dobrega in se veselimo, da se bo z našo pomočjo dobro delo, ki ga omogoča Operation Smile, še povečalo,« je dejal Riley.

  Cerkev je že dolgoletna podpornica organizacije Operation Smile in ji je od leta 1991 vključno z današnjim finančnim prispevkom darovala skoraj 1,2 milijona dolarjev. Nedavno je Cerkev podprla projekt Breakfast for Smiles, ki ga Operation Smile organizira vsako leto.