Preskoči glavno navigacijo

Cerkev preko spletnih strani povezuje mlade po svetu

Cerkev preko spletnih strani povezuje mlade po svetu
foryouthtoday.jpg

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je 9. januarja 2010 odprla novo spletno stran za mlade po vsem svetu. Najstniki imajo na spletni strani www.youth.lds.org dostop do osebnih zgodb, lahko gledajo fotografije, videe in se pogovarjajo. Ta stran (s pomočjo evangelija) mlade povezuje po vsem svetu. Namen spletne strani je, da bi mlade navdihovala in jim pomagala pri vsakdanji življenjski rutini.Ko vstopite na spletno stran, se vam odprejo štiri različna področja:

»For Youth Today« (Za današnjo mladino)vsebuje vsakodnevna navdihnjena sporočila cerkvenih voditeljev za mladino, ki so jim pogosto dodane datoteke s fotografijami, zvočnimi in video datotekami.      

»For the Strength of Youth« (Za moč mladih) prikazuje mlade člane Cerkve po vsem svetu, ki pripovedujejo, kako jih je življenje po evangeliju in to, da sledijo Jezusu Kristusu, blagoslovilo. Vključeno je tudi deset posebej narejenih večkulturnih in večjezičnih videov, ki se nanašajo na merila za mlade v Cerkvi. Del z naslovomWe Testify (Pričujemo) ima na ozadju obraze mladih, na katere obiskovalci lahko kliknejo in preberejo izjavo o veri, ki jo je ta posameznik napisal.

»Mormon Messages for Youth« (Mormonska sporočila za mlade) vsebujejo videe z besedami živih prerokov in drugih aktualnih tem, ki odgovarjajo na potrebe mladih danes.
 
»From Every Nation« (Iz vsakega naroda) predstavlja zgodbe mladih iz vsega sveta, ki v vsakdanjem življenju sledijo Jezusu Kristusu. Te zgodbe pripovedujejo kratki članki, ki jih dopolnjujejo videi, fotografije in zvočni posnetki.Youth.lds.org je medijski vir za mlade, da bi videli, kako drugi živijo po evangelijskih merilih v svetu, kjer veliko tega, kar vidijo, zlasti v masovnih medijih, ne podpira teh meril. Neko dekle iz Cerkve, Ani Avanesjan, ki ima šestnajst let in je iz Nemčije, se je takole odzvalo na novo spletno stran: »Po mojem je to čudovita zamisel, da se mladim pokaže, da v tem svetu niso sami. Tako veliko je izjemnih posameznikov, ki z nasmehom nekomu lahko spremenijo svet. Radosti me in me gane, ko drugi mladi spregovorijo o tem, kaj čutijo, ter pripovedujejo izkušnje o tem, kako jim je nebeški Oče pomagal premagati izzive. Vsako pričevanje je Božji dar in mi iz dneva v dan krepi pričevanje.«

Ta spletna stran bo redno ažurirana s svežimi podatki in pomembnimi novimi sporočili za mlade. Ta stran je za zdaj na voljo samo v angleščini, toda letos se bo začela prevajati v številne jezike.

Cerkveni voditelji starše in voditelje mladih spodbujajo, naj spletno stran uporabljajo kot vir gradiva za družinske večere, lekcije in osebne pogovore. Mlade se spodbuja, naj za to stran povedo prijateljem in na njej tudi sodelujejo ter krepijo druge mlade.