Preskoči glavno navigacijo

Člane Cerkve se spodbuja, da pomagajo beguncem

Člane Cerkve se spodbuja, da pomagajo beguncem

7. NOVEMBER 2015

Člane Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni se spodbuja, da po vsem svetu nudijo pomoč beguncem. Prvo predsedstvo, najvišje vodilno telo Cerkve, je 27. oktobra 2015 cerkvenim voditeljem poslalo pismo, ki so ga podpisali predsednik Thomas S. Monson in njegova svetovalca, predsednik Henry B. Eyring in predsednik Dieter F. Uchtdorf.

Po načrtu naj bi se pismo po vsej zemlji prebralo na zakramentnem sestanku, ki je lokalno nedeljsko bogoslužje v Cerkvi.
 

 

»Z veliko zaskrbljenostjo in sočutjem opazujemo mučno stanje na milijone ljudi po vsem svetu, ki so pobegnili z domov ter iščejo zatočišče pred državljanskimi vojnami in drugimi stiskami,« navaja pismo.
Pismo pojasnjuje, da Cerkev pomaga migrantom in beguncem v več državah »zahvaljujoč radodarni pomoči naših članov«.


PSD150915_GB-Refugees-mom-son.jpg
Mormoni že več kot desetletje nudijo pomoč beguncem na Srednjem vzhodu, pri čemer so beguncem v Jordaniji, Libanonu, Turčiji in Siriji pripeljali na sto tisoče odej, oblačila, nujno medicinsko pomoč, hrano in drugo.
Cerkev je septembra v odziv na nedavno krizo v Evropi odobrila dodatnih pet milijonov evrov za pomoč razseljenim družinam.


V pismu nadalje piše: »Člani lahko prispevajo v cerkveni človekoljubni sklad, pri čemer naj uporabijo obrazce o desetini in drugih darovanjih. Cerkvene enote, družine in posameznike prav tako prosimo, naj, kjer je praktično, sodelujejo pri lokalnih dobrodelnih projektih.«

»Naj vas Gospod pri krščanskem služenju ljudem v stiski blagoslovi,« zaključuje pismo.

Pri poročanju o Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni vas prosimo, da ob prvi omembi uporabite polno ime Cerkve.