Družinski večer

  družina skupaj

  Člani Cerkve se enkrat na teden, največkrat ob ponedeljkih, zberejo na družinskem večeru, se učijo in igrajo. To je čas za krepitev vezi med družinskimi člani.

  Kaj sta o družini in družinskem večeru povedala zakonca Maja in Juan iz Celja?

  Maja: »Družina mi veliko pomeni. Najbolj sem zadovoljna, da imamo vsak dan skupne molitve in se znamo opravičiti. Moj najmlajši zna še posebej reči oprosti. In verjemite, če kdaj kaj storim in se ne opravičim, mi to takoj pove.

  Naši družinski večeri zajemajo molitev, kratko lekcijo in nato igro. A najlepše je takrat, kadar imamo družinske objeme. Družina se skupaj zbere in se objamemo.«


  Juan: »Družina mi pomeni vse. Biti del družine pomeni veliko odgovornost, saj sem jim kot oče zgled. Ohranjati enotnost, složnost in predvsem to, da se lahko vrnemo kot večna družina k našemu nebeškemu Očetu, zahteva, da na tem delamo vsak dan in celo življenje.  

  Eden od naših družinskih običajev je družinski večer, ponavadi ga imamo ob ponedeljkih, čeprav ga včasih zaradi okoliščin prestavimo na drug dan. Ob družinskih večerih se pogovarjamo, vsak od nas pove, kako nam je šlo med tednom in kako se lahko izboljšamo. Včasih načrtujemo družinske aktivnosti in potovanja za naslednje mesece ali leta. Del časa namenimo duhovni misli, prav tako se igramo, na koncu pa se vsi veselimo prigrizka.«

  Več o družinskem večeru najdete v članku Družinski večer vsak ponedeljek spremeni v mednarodni dan družin in Družinski večer.