Preskoči glavno navigacijo

Evropski cerkveni voditelj poklican za novega predsedujočega škofa

Evropski cerkveni voditelj poklican za novega predsedujočega škofa

23. OKTOBER 2015

SALT LAKE CITY — Škof Gérald Caussé je imenovan za novega predsedujočega škofa Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. V predsedujočem škofovstvu bo Dean M. Davies služil kot prvi svetovalec, W. Christopher Waddell pa kot drugi svetovalec.

Prvo predsedstvo je to oznanilo 9. oktobra 2015. Nove zadolžitve začnejo veljati takoj, vendar bo tudi prehodno obdobje.

Škof Gérald Caussé

Škof Gérald Caussé

Škof Gérald Caussé, ki je star 52 let in prihaja iz Francije, je bil za predsedujočega škofa Cerkve imenovan 9. oktobra 2015. Nadomestil bo Garyja E. Stevensona, ki je 3. oktobra 2015 postal član zbora dvanajstih apostolov. 

Škof Caussé je pred to zadolžitvijo od marca 2012 služil kot prvi svetovalec v predsedujočem škofovstvu. Pred tem je služil kot član tretjega zbora sedemdeseterih in kot področni sedemdeseteri. Je tretji predsedujoči škof, ki se je rodil izven Združenih držav Amerike, in prvi, katerega angleščina ni materni jezik. 

Škof Caussé je leta 1987 magistriral iz poslovanja na francoski poslovni šoli ESSEC. Poklicna pot ga je vodila v prehrambno industrijo, kjer je delal z več verigami veleblagovnic ter prehrambnimi distribucijskimi družbami. Bil je upravni vodja podjetja Pomona, ki se ukvarja z distribucijo hrane v Franciji. Delal je kot direktor logistike Carrefour Group, mednarodnega trgovskega podjetja, ki se ukvarja s prodajo na drobno. 

Rodil se je 20. maja 1963 v Bordeauxu v Franciji. 2. avgusta 1986 se je poročil z Valérie Lucienne Babin. Imata pet otrok in pet vnukov. 

Škof Dean M. Davies

Škof Dean M. Davies

Škof Dean M. Davies, ki je star 64 let, bo služil kot prvi svetovalec v predsedujočem škofovstvu Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Pred tem je služil kot drugi svetovalec škofa Garyja E. Stevensona, ki je 3. oktobra 2015 postal član zbora dvanajstih apostolov.

Škof Davis je v službi Cerkve od julija 1995 in je bil na različnih položajih. Nedavno je bil izvršni direktor oddelka za posebne projekte in je bil odgovoren za nepremičnine za posebne namene, tempeljsko arhitekturo in tempeljsko gradnjo.

Preden je škof Davies začel delati za Cerkev, je delal za družbi High Industries v Lancastru v Pensilvaniji in Bechtel Investments v San Franciscu v Kaliforniji. Na Univerzi Brighama Younga je diplomiral iz kmetijske ekonomike ter na Univerzah Stanford in Northwestern zaključil nadaljevalne izvajalske programe.

Škof Davies je služil kot predsednik misijona v puertoriškem misijonskem področju San Juan in tekoče govori špansko.

Dean Myron Davies se je rodil v Salt Lake Cityju v Utahu 5. septembra 1951. 20. junija 1973 se je poročil z Darlo James v templju Salt Lake. Imata pet otrok in štirinajst vnukov.

Škof W. Christopher Waddell

Škof W. Christopher Waddell

Škof W. Christopher Waddell, ki je star 56 let, je bil poklican za drugega svetovalca v predsedujočem škofovstvu.
Škof Waddell je kot član prvega zbora sedemdeseterih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni služil od aprila 2011.


Wayne Christopher Waddell se je rodil v Los Angelesu v Kaliforniji 28. junija 1959. Julija 1984 se je poročil s Carol Stansel. Imata štiri otroke in tri vnuke. Starešina in sestra Waddell prebivata v Limi v Peruju, kjer on trenutno služi kot svetovalec v predsedstvu severnega južnoameriškega področja. V Peruju bo služil le še kratek čas, ker so bile njegove zadolžitve prenesene.

Starešina Waddell je diplomiral leta 1984 na Državni univerzi San Diego. Leta 1984 je na več položajih, med drugim kot prvi podpredsednik za investicije, začel delati z Merrill Lynch.

Škof Waddell je služil v številnih cerkvenih poklicih, med drugim je bil redni misijonar v Španiji in tekoče govori špansko.