Preskoči glavno navigacijo

Evropsko področje je dobilo novo predsedstvo

Evropsko področje je dobilo novo predsedstvo

1. AVGUSTA 2015


Paul V. Johnson bo prvi svetovalec, Patrick Kearon bo novi predsednik evropskega področja,  Timothy J. Dyches pa bo ostal drugi svetovalec. (© 2015 Intellectual Reserve, Inc. Vse pravice pridržane.)
europe_area_presidency_2015612x340.jpg

Paul V. Johnson bo prvi svetovalec, Patrick Kearon bo novi predsednik evropskega področja,  Timothy J. Dyches pa bo ostal drugi svetovalec. (© 2015 Intellectual Reserve, Inc. Vse pravice pridržane.)

Od danes bo v evropskem področju Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni začelo služiti novo predsedstvo. Novi predsednik evropskega področja bo Patrick Kearon, Paul V. Johnson bo prvi svetovalec, Timothy J. Dyches pa bo ostal drugi svetovalec. To je eno od 26 geografsko razdeljenih področij, takšna razdelitev pa omogoča lažje upravljanje svetovne Cerkve.

Področna predsedstva pod vodstvom Prvega predsedstva in zbora dvanajstih apostolov voditeljem in članom Cerkve v njihovih področjih dajejo duhovna in administrativna navodila. Predsedstva različnih področij se vsakih nekaj let zamenjajo, s temi spremembami v vodstvu pa je pisarna deležna svežih vidikov in obnovljene življenjske moči.

Novi predsednik, Patrick Kearon, je živel v Združenem kraljestvu, Saudski Arabiji in Združenih državah ter delal v raznih gospodarskih panogah, med drugim v zdravstvu, prehrani, transportu in avtomobilizmu. Preden je bil poklican za generalnega voditelja Cerkve, je imel tudi podjetje za komunikacijsko svetovanje. Pri šestindvajsetih, nekaj let po prvem stiku s svetimi iz poslednjih dni v Kaliforniji, se je odločil, da se bo v Cerkvi krstil. Starešina Kearon je nekaj let kasneje spoznal svojo ženo Jennifer Carole Hulme. Rodili so se jima štirje otroci; eden je umrl.
Starešina Timothy J. Dyhes po tem, ko je zadnja tri leta delal s predsednikom Kearonom, verjame, da slednji zaradi svojih življenjskih izkušenj »zelo dobro pozna mladino in misijonarje - in njihov osrednji namen«. Edinstveno ozadje starešine Dychesa in starešine Johnsona jim bo prav tako zelo pomagalo kar najbolje služiti ljudem evropskega področja.


Starešina Paul V. Johnson, prvi svetovalec, je študiral na Univerzi Brighama Younga in najprej končal študij zoologije, zatem pa svetovanja in vodenja. Nato je na Državni univerzi Utah doktoriral iz Instructional Technology (IT). Starešina Johnson je kot fant misijon služil v norveškem misijonskem področju Oslo. Preden je bil avgusta 2008 poklican za pooblaščenca cerkvenega izobraževalnega sistema, je služil tudi v čilskem področnem predsedstvu. Starešina Johnson glede svojega novega poklica v predsedstvu evropskega področja pravi: »V naslednjih nekaj mesecih bom z velikim zanimanjem spremljal delo in spoznaval sijajne svete v evropskem področju.«

Tudi starešina Dyches je hodil na Univerzo Brighama Younga, na kateri je diplomiral. Nato je na washingtonski zdravstveni fakulteti v St. Louisu v Misuriju zaključil študij medicine in posebno usposabljanje. Kmalu zatem je odprl zasebno kliniko in do leta 2008 opravljal operacije ušes, nosu in grla. Leta 2012 je postal podpredsednik oddelka za strateško načrtovanje na Ambulatory Surgical Centers of America (Ambulantni kirurški centri Amerike). Kot fant je misijon služil v južnem nemškem misijonskem področju.

Medtem ko so se člani predsedstva evropskega področja zamenjali, se splošne želje in cilji predsedstva za evropsko področje niso spremenili. »Bili smo priča stanovitnemu vztrajanju z jasnimi cilji v mislih,« pravi starešina Dyches, ko govori o preteklih petih letih. Predsednik Kearon pritrjuje, da se bodo naslednjih nekaj mesecev osredotočali na to, da bodo nadaljevali tam, kjer je prejšnje predsedstvo zaključilo, namesto da bi začeli znova.
Ena od prednostnih nalog predsedstva, ki jim je ostala, je, da se člane, ki živijo v evropskem področju, spodbuja, naj se osredotočijo na področni načrt, ki vsebuje tri področne cilje. To so: prvič, vzgajati duha vključevanja in iskrenega sprejemanja tistih, ki niso veroizpovedi SPD, drugič, doseči duhovno in posvetno samostojnost, in, tretjič, poiskati prednika s pomočjo družinske zgodovine.


»Namen teh ciljev je ustvariti vzdušje, v katerem sveti iz poslednjih dni zlahka opazijo pozitivne spremembe, ki jih bodo prinesla prizadevanja, da bi te cilje dosegli. S tem ko te cilje napravimo jedrnate in neposredne, upamo, da bodo za svete iz poslednjih dni manj zastrašujoči, zato da bodo svojo vero živeli tako, kakor je skladno z naukom, ki ga učimo,« pravi predsednik Kearon. »Te stvari naj bi del njihovega vsakdanjika postale zelo spontano.« Predsednik Kearon bo te tri cilje, ki jih je začrtalo prejšnje predsedstvo, poudarjal še naprej.

Starešina José A. Teixeira, nekdanji predsednik evropskega področja, je v Frankfurtu v Nemčiji v svoji vlogi služil skoraj šest let in se sedaj z ženo seli v južno področje Južne Amerike, kjer bo drugi svetovalec. »Bila sta takšen blagoslov in pridobitev za vse nas!« pravi starešina Dyches, ki ima edinstveno priložnost, da je v istem področju drugi svetovalec dvema različnima predsednikoma. Predsednik Kearon je dejal: »Tisti, ki so delali s starešino Teixeiro, pritrdijo, da je zaradi ostrega razuma, analitične sposobnosti in predvsem izjemne vere čudovit voditelj.«