Javno povabilo k ogledu rimskega templja

  Javnost pozvana u obilazak hrama Rim

  RIM – Vsi vabljeni k ogledu prvega templja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Italiji. Cerkveni voditelji so oznanili, da bodo v rimskem templju brezplačni dnevi odprtih vrat od ponedeljka, 28. januarja 2019, do sobote, 16. februarja 2019, razen ob nedeljah. Rezervacije so možne na templeopenhouse.lds.org.

  Tempelj, ki se nahaja na severovzhodu Rima, v bližini avtocestnega obroča Grande Raccordo Anulare, na Via di Settebagni, 376, 00139 Rim, bo uradno posvečen 10., 11. in 12. marca 2019. S tem bo postal sto dvainšestdeseti delujoči tempelj Cerkve po svetu. Središče za obiskovalce in lepi vrtovi okrog templja bodo po posvetitvi ostali odprti za javnost.

  Predsednik Russell M. Nelson, svetovni voditelj Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, je rekel: »Svete uredbe, ki se izvajajo v tem svetem templju, bodo družine združile za večno. Bog ima vse svoje otroke enako rad in jim je tako omogočil, da se rodovi povežejo v ljubezni. Navdušeni smo, da lahko posvetimo tempelj v tem mestu, ki je že stoletja zgodovinsko tako zelo pomembno.«

  Baptistery

  Ko je bil rimski tempelj oktobra 2008 oznanjen, so člani Cerkve v Italiji in na tisoče drugih po vsem svetu novico sprejeli z navdušenjem in zahvaljevanjem. Člani Cerkve, kot vsi kristjani, Rimu priznavajo vlogo enega najpomembnejših zgodovinskih krajev na svetu, svetopisemskega mesta, kjer sta starodavna apostola Peter in Pavel pridigala evangelij Jezusa Kristusa.

  Gradnja trinadstropne 3.700 m2 velike zgradbe se je začela 23. oktobra 2010, ko je predsednik Cerkve Thomas S. Monson s cerkvenimi voditelji in voditelji lokalnih skupnosti sodeloval v tradicionalni svečanosti polaganja temeljnega kamna.

  Rimski tempelj je del šest hektarov velikega verskega in kulturnega središča, v katerem bo večnamenska zgradba za bogoslužje, središče za obiskovalce, središče družinske zgodovine in prenočišča za obiskovalce. Zunanjost templja je iz granita z okrasno zasteklitvijo. Notranjost je iz najboljših materialov in izdelave: marmorja, lesenega pohištva in dekorativnih poslikav.

  creation room

  Tempelj bo služil več kot 25.000 članom iz Italije in drugim iz sosednjih držav. Ko bo posvečen, bo sto dvainšestdeseti delujoči tempelj po svetu in dvanajsti v Evropi.

  Templji Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni so drugačni od cerkva, kjer se člani sestajajo na nedeljskih bogoslužjih. Templje pojmujejo kot »Gospodove hiše«, kjer se nauki Jezusa Kristusa ponovno utrdijo v poročni, krstni in drugih obredjih, ki družine združijo za večno.

  Za več podrobnosti o namenu templjev in njihovi pomembnosti za člane Cerkve obiščite www.mormonnewsroom.org/topic/temples.

  Več podrobnosti o templju v Rimu na http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.