Javnost je vabljena k ogledu nemškega templja Freiberg

  Javnost je vabljena k ogledu nemškega templja Freiberg

  18. MAREC 2016

  Frankfurt, Nemčija — Prvo predsedstvo je najavilo dneve odprtih vrat in posvetitevnemškega templja Freiberg Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, ki je bil zaradi obnovitvenih del zaprt. Javnost je k ogledu templja vabljena ob dnevih odprtih vrat, ki bodo od petka, 12. avgusta 2016, do sobote, 27. avgusta 2016, z izjemo nedelj.

  Tempelj bo uradno posvečen v nedeljo, 4. septembra 2016, na treh predstavitvah. Ob posvetitvi templja bo v soboto, 3. septembra 2016, potekala tudi kulturna prireditev z glasbo in plesom.

  Edini tempelj, zgrajen v komunistični državi, nemški tempelj Feriberg, je bil posvečen junija 1985, štiri leta pred padcem berlinskega zidu in združitvijo Nemčije. Kasneje je bil razširjen in 7. septembra 2002 posvečen, da bi bil dovolj velik za potrebe članov v vzhodnem delu Nemčije in vzhodnoevropskih državah, kot so Poljska, Češka republika, Madžarska, Bolgarija, Moldavija in Romunija.

  Zunanjost nemškega templja Feriberg je iz belih štukatur, ki prekrivajo opečnate stene, njegov sodobni design pa se prepleta z nemškimi vplivi. Njegov edinstveni stil odlikuje visok slavolok z enim samim koničastim vrhom, na katerem stoji kip angela Moronija, preroka iz Mormonove knjige. Streha je iz modrosivega skrilavca. Na tempeljskem ozemlju je v neposredni bližini tudi zgradba za bogoslužje svetih iz poslednjih dni, kamor člani Cerkve ob nedeljah pridejo k čaščenju, med tednom pa imajo dejavnosti.

  Medtem ko je več kot 18.000 cerkvenih zgradb za bogoslužje odprtih za vse ljudi, ki bi radi prišli na bogoslužje, so templji po uradni posvetitvi odprti samo za zveste svete iz poslednjih dni. Tempelj se pojmuje kot »Gospodovo hišo«, kjer se Kristusovi nauki ponovno potrdijo v poročni, krstni in drugih uredbah, ki družine združujejo za večno. V njem člani še bolj spoznajo namen življenja in sklenejo zaveze, da bodo služili Jezusu Kristusu in bližnjim.

  Ko bo nemški tempelj Freiberg posvečen, bo med 151 delujočimi templji Cerkve po vsem svetu. To je eden od dveh templjev v Nemčiji; drugi tempelj je bil posvečen v Frankfurtu leta 1987.

  Navodila glede stila: Pri poročanju o Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni vasprosimo, da ob prvi navedbi uporabite polno ime Cerkve. Več o uporabi imena Cerkve na www.newsroom.lds.org, kjer na koncu strani kliknite Style Guide.

  Navodila glede stila:

  Kontaktni podatki:

  Dr. Ralf Grünke
  gruenkera@ldschurch.org
  Pisarna: +49 69 54802265
  Mobi: +49 176 14492265