Javnost vabljena k ogledu templja v Frankfurtu v Nemčiji

  tempelj

  FRANKFURT – Javnost je vabljena k ogledu obnovljenega templja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Frankfurtu v Nemčiji. Dnevi odprtih vrat bodo potekali od petka, 13. septembra, do sobote, 28. septembra 2019, razen ob nedeljah. Rezervacije bodo za javnost možne nekaj tednov pred dnevi odprtih vrat na templeopenhouse.lds.org.

  Tempelj, ki se nahaja nekaj kilometrov severno od Frankfurta v zgodovinskem mestu Friedrichsdorf, bo uradno posvečen v nedeljo, 20. oktobra 2019, na treh posvetitvah. V soboto, 19. oktobra 2019, bodo visoki cerkveni voditelji imeli tudi duhovne minute za mlade.

  tempelj

  Leta 2015 so tempelj v Frankfurtu v Nemčiji zaprli zaradi obnovitvenih del in razširitve templja, ki vključuje novo podzemno krstilnico. To je bil prvotno peti tempelj, zgrajen v Evropi in za templjem v Freibergu v Nemčiji drugi tempelj, zgrajen znotraj sedanjih nemških meja. Leta 1987 je med dnevi odprtih vrat frankfurtskega templja to sveto zgradbo v tednu in pol obiskalo več kot 70 tisoč ljudi.

  V Nemčiji je v 159 občestvih več kot 40 tisoč članov Cerkve. Po svetu je 201 tempelj; bodisi so delujoči, oznanjeni ali v gradnji; od tega jih je štirinajst v Evropi.

  tempelj

  Templji svetih iz poslednjih dni se razlikujejo od cerkva, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem bogoslužju. Templje se pojmuje kot »Gospodove hiše«, kjer so nauki Jezusa Kristusa ponovno potrjeni v poročni, krstni in drugih obredjih, ki družine združijo za večno.

  Več podrobnosti o namenu templjev in njihovi pomembnosti za svete iz poslednjih dni najdete na https://www.cerkev-jezusa-kristusa.si/

  Več podrobnosti o nemškem templju v Frankfurtu najdete na https://www.presse-mormonen.de/artikel/tage-der-offenen-tuer-im-frankfurt-tempel