Preskoči glavno navigacijo

Javnost vabljena k ogledu templja v Parizu v Franciji

Javnost vabljena k ogledu templja v Parizu v Franciji
11 NOVEMBER 2016

PARIZ - Javnost je vabljena k ogledu prvega templja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Franciji. Cerkveni voditelji so oznanili, da bo tempelj v Parizu v Franciji za javnost odprt med dnevi odprtih vrat od petka, 22 aprila, do sobote, 13 maja, z izjemo nedelj. Rezervacije bodo možne že nekaj tednov pred dnevi odprtih vrat na templeopenhouse.lds.org .

Na kulturni proslavi, ki bo v soboto, 20 maja, bodo v glasbenih in plesnih koreografijah nastopili lokalni mormonski mladi.

Tempelj, ki se nahaja v Le Chesnayju.


Predsednik Cerkve Thomas S. Monson je namero Cerkve, da bi v predmestju Pariza zgradila tempelj, oznanil julija 2011.

Templji svetih iz poslednjih dni se razlikujejo od cerkva, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem čaščenju. Templje se pojmuje kot »Gospodove hiše«, kjer se nauki Jezusa Kristusa ponovno potrdijo v poročnih, krstnih in drugih obredih, ki družine združijo za večno. Trenutno po vsem svetu deluje 152 templjev Cerkve, 25 pa jih je oznanjenih ali v gradnji, vključno s francoskim templjem v Parizu.

Če bi o namenu templjev in zakaj so za svete iz poslednjih dni pomembni radi izvedeli več, vas prosimo, da obiščite http://www.presse-mormons.fr/article/templesParis_France_Temple_Cont1.JPG