Preskoči glavno navigacijo

José A. Teixeira

José A. Teixeira

Joséju A. Teixeiru so kot članu prvega zbora sedemdeseterih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni podporo izkazali 5. aprila 2008 v njegovem sedeminštiridesetem letu starosti. Ko je bil poklican, je bil predsednik brazilskega misijonskega področja Južni São Paulo. Od leta 1997 do 2005 je bil član tretjega zbora sedemdeseterih v zahodnem evropskem področju. Drugi svetovalec v predsedstvu evropskega področja je bil od 1. avgusta 2009 do 31. julija 2012, od takrat pa predsednik evropskega področja.
 
José Teixeira je leta 1978 diplomiral iz računovodstva in poslovanja na Visoki šoli za računovodstvo Cortesao na Portugalskem. Na poslovni šoli IAT na Portugalskem je diplomiral iz aeronavtike in poslovnega managementa. Preden je bil poklican za predsednika misijona, je bil mednarodni nadzornik za Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni in je bil odgovoren za Evropo in Afriko. Na tem položaju je upravljal evropsko-afriško zbirališče človekoljubne pomoči v Solihullu v Angliji in nadzoroval nadzornike na področjih v vzhodni Evropi, srednji Evropi, zahodni Evropi, jugovzhodni Afriki in zahodni Afriki.
 
Imel je številne cerkvene poklice, med drugim je bil redni misijonar v portugalskem lizbonskem misijonskem področju, predsednik zbora starešin, predsednik okrožja, svetovalec kolskega predsednika, vodja skupine vélikih duhovnikov, škofov svetovalec, visoki svetovalec, kolski predsednik, področni sedemdeseteri in predsednik misijonskega področja.
 
José Teixeira se je rodil 24. februarja 1961 v mestu Vila Real na Portugalskem. Z Mario Filomeno Lopeso Teleso Grilo se je poročil junija 1984. Imata tri otroke.