Košarkaški turnir Krešimirja Ćosića, 2017

  Krešimir Ćosić Košarkaški Turnir 2017

  Z velikim navdušenjem poročamo konec tretjega letnega Krešimir Ćosić košarkaškega turnirja v Zagrebu na Hrvaškem. Posamezniki iz držav bivše Jugoslavije  so se zbrali na turnirju, da bi počastiti človeka, ki smo ga vsi imeli radi. 6 moštev se je udeležilo dogodka, vključno posamezniki iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Slovenije, enote Rdečega Križa, in mlado Katoliško moštvo ki se imenuje „Medveščak.. Drugi, vključno z družinskimi člani in prijatelji, so se pridružili praznovanju in podpirali tiste, ki so igrali na turnirju. Sestra Ann Madsen, ki je  preživela veliko časa s „Krešom“ in ga je zelo dobro poznala kot mladega košarkaša je rekla o turnirju, „Vsako leto se na tem turnirju zberejo košarkaši iz vseh držav bivše Jugoslavije, da bi počastiti enega velikega človeka, Krešimirja Ćosića,

  Na turnirju, ki je bil radostno organiziran iz strani Severno Jadranskega misijona, so igrali člani in nečlani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, vsi združeni v ljubezni do košarke in v čast našega dragega prijatelja in evangelijskega pionirja, Krešimira. Vsi na tribunah so bili navdihnjeni z osebnimi spomini Kreša, ki jih je delil Starešina Jon Moser, ki je bil prijatelj in soigralec Krešota, ko sta študirala na univerzi Brighama Younga. Dogodka se je udeležil s svojo ženo, skupaj pa trenutno služita humanitarni misijon v Budimpešti na Madžarskem.

  Mitija

  Starešina Moser se z nasmehom spominja ene izmed izkušenj iz tekme na BYU-u. „Te tekme se spominjam zelo dobro. Nekaj se je zgodilo na igrišču. Kreš se je razburil in je nekaj vpil v Hrvaščini. Sodnik ga je takoj opozoril glede prekrška, a Kreš je ugovarjal z vso svojo močjo. 'Zakaj tehničen [prekršek]?' 'Psoval si!' je hitro odgovoril sodnik. 'Kako veš?' V tem trenutku je športni sodnik začel govoriti  s Krešom v Hrvaščini. Nasmehnil se je od ušesa do ušesa in vrgel svoje roke okoli sodnika, objel ga in z močnim glasom rekel, 'Zaslužil sem si dva tehnična prekrška!' Točno to je dobil! Krešo se je začel smejati s svojim globokim glasom. Drugi bi bili jezni, ampak Kreš je vedel, da je narobe ravnal. Krešu se je najbolje zdela ukana na njegov račun. Ni se počutil osramočenega.

  Slovenija si je na zadnjih dveh turnirjih priborila pokal, ampak letos, je na turnirju nastopila vročekrvna ekipa „Medveščak“ Slovence so potisnili navzdol po lestvici in končal neporaženo. Moštvo iz Bosne in Hercegovine si je s poštenostjo in spretnostjo priigralo drugo mesto z upanjem da bodo prihodnje leto prvaki. Živahnost slovenskih navijačev je gnala naeš košarkarje, da so vztrajali do konca, kljub poškodbi sedanjega predsednika okrožja Slovenije, Davorja Majca.

  Poleg turnirja, so družinski člani in prijatelji preizkusili svojo športno nadarjenost ko so se pomerili na tekmovanju prostih metov. Bivši predsednik Severno Jadranskega misijona je rekel, „Upajmo da se bo v prihodnosti takšnih dogodkov udeležilo na tisoče ljudi.“

  Zahvaljujemo se Krešimirju Ćosiću za njegov zgled integritete, marljivosti, poštenosti, in njegov velik duhoven vpliv na svet. Dogodek je bil uspešen, zato bi radi izrazili hvaležnost vsem, ki so sodelovali. Veselimo se mnogih let nadaljnega druženja iz izkazovanja spoštovanja našemu dragemu prijatelju, Krešu.

  Sestra Ann Madsen
  Sestra Ann Madsen