Mormonske roke pomoči služijo na olimpijskih igrah v Pjongčangu

  Mormonske roke pomoči, cerkveni program za prostovoljno služenje skupnostim po vsem svetu, ima središče, ki nudi storitve za podporo uspešnih olimpijskih iger v Pjongčangu.

  Slika1

  Središče Roke pomoči, v katerem deluje več kot 20 prostovoljcev iz Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, v Gangneungu v Južni Koreji nudi storitev tolmačenja v devet jezikov, foto območje za zimske športe, družinske dejavnosti »naredi si sam«, brezplačni Wi-Fi in prostor, kjer se ljudje lahko pogrejejo, uživajo ob toplih napitkih, napolnijo mobilne telefone, spremljajo prenos olimpijskih iger v živo in celo raziskujejo družinsko zgodovino.

  Središče sodeluje z lokalno policijsko upravo pri preprečevanju kriminalnih napadov na tujce. Go Kwang-young, direktorica središča za prostovoljce v mestu Gangneung, je pripomogla k pospešitvi partnerstva med policijsko upravo in središčem Roke pomoči. Izrazila je hvaležnost za takšno sodelovanje in poudarila, da »bodo služenje prostovoljcev in talenti, ki so na razpolago v tem središču, pomagali pri nadaljnjem razvoju mesta Gangneung«.

  Središče Roke pomoči bo med olimpijskimi igrami in paraolimpijskimi igrami 2018 odprto vsak dan do 25. marca 2018. Vsi so dobrodošli.

  Slika2