Mormonski apostol na obisku v Nemčiji, na Zelenortskih otokih in Nizozemskem

    Starešina Ronald A. Rasband iz zbora dvanajstih apostolov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je od 11. do 22. aprila 2018 obiskal Nemčijo, Nizozemsko in Zelenortske otoke.

    Starešina Rasband  je v času svojega potovanjapoleg srečanj s člani in misijonarji v teh treh državah, na Zelenortskih otokih obiskal tudi humanitarne projekte Cerkve.

    Paul V. Johnson, evropski področni predsednik,  je starešino Rasbanda spremljal na obisku v Berlinu in Zelenortskih otokih.

    »Zelo sem navdušen nad obiskom starešine Rasbanda v Evropi, zlasti ob upoštevanju nedavnih sprememb, objavljenih na generalni konferenci. Sestal se je s številnimi duhovniškimi voditelji in voditelji pomožnih organizacij ter nam pomagal, da bomo bolje skrbeli za čudovite ljudi v Evropi. Velik blagoslov je, da v Evropi gostimo enega od Gospodovih apostolov,« je rekel predsednik Johnson.

    Cerkev je bila na Zelenortskih otokih prvič naznanjena leta 1989 in odtlej je doseglo število 13.504 članov. Cerkev v Nemčiji sega vse do leta 1843 in ima več kot 40.000 članov. Cerkev na Nizozemskem pa šteje več kot 9.000 članov. Prvo nizozemsko občestvo je bilo organizirano leta 1862.