Mormonski verniki se pripravljajo na svetovno konferenco

  Mormonski verniki se pripravljajo na svetovno konferenco
  27 SEPTEMBER 2016

  Člani in prijatelji Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni se dvakrat na leto zberejo, da bi na generalni konferenci slišali navdihnjena in usmerjajoča sporočila generalnih voditeljev in generalnih uradnikov.

  Iz Konferenčnega središča v Salt Lake Cityju v ameriški zvezni državi Utah bo v živo predvajanih šest zasedanj, in sicer bo najprej žensko generalno zasedanje, ki bo v soboto, 24. septembra 2015. Preostala zasedanja bodo potekala naslednji konec tedna, 1. in 2. oktobra.

  Konferenčno središče ima na voljo 21.000 sedežev za vsako zasedanje. Predvajanje pa bo gledalo ali poslušalo še na milijone ljudi po svetu. V Evropi je več kot pol milijona članov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih ni, ki se sestajajo v 1.450 občestvih. Cerkveni tolmači evropskega področja bodo konferenco tolmačili v devetnajst jezikov.

  Cerkev poleg predvajanj v mormonskih zgradbah za bogoslužje konferenco po zemeljski obli v živo prenaša in predvaja preko cerkvenega satelitskega sistema na LDS.org .

  Generalne konference v Cerkvi potekajo vsako pomlad in jesen. Spomladanski sestanki se imenujejo spomladanska konferenca, tisti jeseni pa jesenska konferenca. Prva generalna konferenca je potekala leta 1830, potem ko je bila Cerkev ustanovljena.  Predsednik Thomas S. Monson, predsednik Henry B. Eyring in predsednik Dieter F. Uchtdorf iz Prvega predsedstva na sobotnem dopoldanskem zasedanju generalne konference 3. aprila 2016.  Znotraj Konferenčnega središča v Salt Lake Cityju med sobotnim dopoldanskim zasedanjem 186. spomladanske generalne konference Cerkve, ki je potekala 3. aprila 2016.  Tempeljski trg iz ptičje perspektive med generalno konferenco v soboto, 2. aprila 2016.  Deklici v bližini templja v Salt Laku uživata v toplem vremenu med generalno konferenco v Salt Lake Cityju v Utahu 2. aprila 2016.
  12-First-Presidency.jpg
  10-CC-congregation.jpg
  14-birdseyeview-resized.jpg
  LDS-Conf.-Sat-AM-0784-4-2-16.jpg