Naša vera v Jezusa Kristusa

  1

  Dragomir je eden prvih članov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Srbiji. Že preden se je pridružil Cerkvi je čutil da Bog obstaja.  Molil je k Bogu in prosil za pomoč pri iskanju boljše službe.  V komaj nekaj dneh je prejel dve ponudbi. Osupel je bil nad odzivom na svojo molitev: ”Začutil sem nekaj močnega v sebi in nekaj kar mi je pomagalo.” 

  2

  Dragomir je začel iskati vero, ki bi mu pomagala najti odgovore na vprašanja o smislu življenja.  Ko je šel domov iz službe je čudežno srečal  mormonska misijonarja. Pričela sta ga poučevati. Ob neki priložnosti je slišal predsednika Neuenschwanderja (predsednika misijona), ko je govoril o veri, kesanju in krstu. Dragomir se spominja: ”Osupnil sem nad tem, kar je rekel predsednik. Vse je bilo jasno. Nikoli prej nisem občutil česa podobnega.”

  Dragomir se je krstil 17. oktobra 1989.

  3

  Potem se je v devetdesetih letih v bivši Jugoslaviji začela vojna, ki je hkrati izzvala in okrepila vero članov. Dragomir se spominja eksplozij raket med nedeljskim srečanjem le sto metrov od cerkve. Življenja so bila izgubljena, industrija je bila uničena, služb ni bilo. Pa vendar se Dragomir spominja: ”Vsem nam članom cerkve je Bog preko čudežev, zaščite in humanitarnega dela pokazal svojo moč in nas vse blagoslovil”.  Sklenil je: “Ko smo imeli težave, smo potrebovali Boga. Bog nas je vse združil. Pomagali smo si in bili močni v veri, ko smo služili in pomagali drug drugemu.”


  'Nekako sem začutil, da je bila naša velika ladja potopljena sredi oceana, a mi smo bili vsi skupaj na majhnem rešilnem čolnu. Evangelij Jezusa Kristusa je postal majhen rešilni čoln, ki nam je vsem rešil življenje. Cerkev je bila edini miren kraj kjer smo se lahko zbrali. Na veliko načinov smo bili podobni ljudstvu v Mormonovi knjigi, ki so doživeli izzive vojne, pa vendar so zaradi svoje zvestobe v spolnjevanju Božjih zapovedi ostali srečni.”


  Dragomir se je naučil, da Bog lahko okrepi našo vero v Jezusa Kristusa, da lahko pridemo skozi težke čase in prinese mir, tolažbo in srečo.