Na generalni konferenci poiščite svoj osebni govor kralja Benjamina

  Na generalni konferenci poiščite svoj osebni govor kralja Benjamina
  starešina Tom-Atle Herland, Norveška
  starešina Tom-Atle Herland, Norveška področni sedemdeseteri

  Generalna konferenca je za vse nas čudovit čas, da se duhovno prenovimo, okrepimo vero v Jezusa Kristusa in občutimo globlji mir. Ko je kralj Benjamin v Mormonovi knjigi svoje ljudstvo povabil na neke vrste generalno konferenco pri templju, je imel eno najprodornejših pridig v svetih spisih. Njegova jasna osredotočenost na Jezusa Kristusa in odkupno daritev je še danes velik blagoslov za vse nas. V januarski številki Ensigna iz leta 1992 lahko preberemo govor »King Benjamin’s Manual of Discipleship« starešine Neala A. Maxwella iz zbora dvanajstih apostolov. Starešina Maxwell v svojem sporočilu poudari, kako pomembno je, da smo uresničevalci besede.

  Generalne konference nam nudijo priložnost, da poiščemo svoje govore kralja Benjamina. Ti govori, ki nam tako močno spregovorijo v srcu in duši, so kakor mana iz nebes. Ker smo vsi različni, bo en govor na nekoga vplival bolj kot na drugega in obratno. Naše življenjske okoliščine so različne, smo na različnih stopnjah razumevanja evangelija in imamo različne vpoglede v to, kar se dogaja okrog nas, toda na vsaki generalni konferenci je vedno vsaj en govor, ki nam spregovori v srcu in duši. To nam nudi priložnost, da nismo le poslušalci, ampak tudi uresničevalci besede (Jakob 1:22, Janez 13:17, Matej 7:21-25). Postanemo lahko, tako kot pravi starešina Maxwell, učenci Jezusa Kristusa. To je morda ena najosnovnejših stvari, ki jih moramo narediti po generalni konferenci, da tem govorom, ki nam dajo tako zelo veliko, dopustimo, da v našem življenju spodbudijo rast in spremembo. Poleg tega nas bodo takšni govori okrepili in nam omogočili, da bomo občutili mir v zasebnem življenju in v nemirnem svetu. Navkljub šibkostim in izzivom lahko čutimo, da nas Bog in Jezus resnično ljubita.

  Predsednik Eyring je na zadnji generalni konferenci aprila 2017 imel zelo prodoren govor. Govor z naslovom »Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem« je zame govor kralja Benjamina. Enako velja tudi za govor predsednika Uchtdorfa »Popolna ljubezen prežene strah« in govor starešine Renlunda »Naš dobri pastir«;  tudi ko je predsednik Nelson tako osebno spregovoril o Kristusu v govoru »Moč Jezusa Kristusa pritegnimo v svoje življenje«, je bila  konferenca zame velik blagoslov. Počutil sem se, kakor če bi sedel pri templju in poslušal kralja Benjamina.

  Če si boste vzeli čas, da boste poslušali ali prebrali več govorov, boste nemara presenečeni ugotovili, da so nekateri govori kakor skriti biseri, ki jih niste odkrili, dokler si niste vzeli čas, da ste jih prebrali ponovno.

  Predsednik Nelson omenja Marka 5: 22-43. To je eno najlepših poročil v svetih spisih, kar jih poznam. Jezus sreča Jaíra, predstojnika shodnice, ki pade k njegovim nogam in ga prosi, naj ozdravi njegovo hči, ki umira. To poročilo je samo po sebi čudovito, toda Jezus na poti k Jaírovi hčerie, medtem ko hodita po ulicah in naletita na številne ljudi, vzklikne: »Kdo se je dotaknil moje obleke?« Učenci so zbegani in pravijo, da tu vsi naletavajo v druge, toda Jezus je začutil, da je od njega šla moč, ko se je ženska dotaknila njegove obleke. Ženska, ki je bila bolna dvanajst let in je zapravila ves svoj denar, da bi ozdravela, je bila še vedno bolna. Sedaj jo Kristus ozdravi. Njuno srečanje je prekrasno opisano. Na lds.org in povezavi Bible Videos boste našli minuto in štirideset sekund dolg video, ki prikazuje to čudovito srečanje med Kristusom in to žensko.

  Tokrat poiščite svoj osebni govor kralja Benjamina na generalni konferenci. Generalna konferenca je pri templju. Bodite oboje, poslušalec in dejavni uresničevalec, obe vlogi, potem boste občutili, kot je ta ženska, da moč izhaja iz Kristusove besede, in ozdravila vas bo in okrepila. Vas tolažila. Vodila. Kakor govor kralja Benjamina.