Pričevanje Nemanje

    Pričevanje Nemanje

    2 Ne 31:20:  »Zatorej si morate še naprej prizadevati s stanovitnostjo v Kristusu, s popolnoma svetlim upanjem in z ljubeznijo do Boga in vseh ljudi. Če si boste zatorej še naprej prizadevali, ko se boste gostili s Kristusovo besedo, in vztrajali do konca, glejte, tako
    govori Oče: Imeli boste večno življenje.«

    Rad imam ta odlomek iz svetih spisov, saj mi pomaga, da razumem »vztrajanje do konca«. Dokler nisem sodeloval v tekmi mešanih borilnih veščin, nisem razumel pomena teh besed. Imel sem težko tekmo s človekom, ki sem ga poznal. Obupal sem in mislil, da je z menoj konec. Trenerju sem že rekel, naj vendar »vrže brisačo«. Odvrnil je: »Nadaljuj to, kar že delaš - zadajaj mu kratke udarce.« Vztrajal sem, čeprav me je bolelo. Zlomil mi je par reber, imel sem okrvavljeno glavo, toda na koncu sem prevladal z vztrajnostjo. Zadal sem mu še več udarcev in še dosledneje, tako da sem na koncu zmagal po točkah.

    Naučil sem se, da moramo prebroditi svoje preizkušnje in skušnjave. Satan pozna naše šibkosti in nam lahko škodi. Kristus je naš »trener« v življenju, vliva nam pogum in nas uči izpolnjevati svoje zapovedi. Satana odbijamo s »kratkimi udarci«, na primer z molitvijo, branjem svetih spisov, in udeleževanjem bogoslužja. Če bomo delali majhne stvari in vztrajali, bomo na koncu zmagovalci.