Nova cerkvena stavba v Ljubljani posvečena

  Nova cerkvena stavba v Ljubljani posvečena

  Od leve proti desni: starešina Sterri, predsednik Okrožja Matjaž Juhart, predsednik misijona Slovenija - Hrvaška David Hill.
  ljubljanahill.jpg

  Od leve proti desni: starešina Sterri, predsednik Okrožja Matjaž Juhart, predsednik misijona Slovenija - Hrvaška David Hill.

  Na okrožni konferenci smo poleg izvedbe rednega programa posvetili kapelo veje Ljubljana. Udeležili so se je člani in članice ter misijonarji iz vse Slovenije. Gostili smo tudi bivše misijonarje, ki so služili misijon v Sloveniji. Zlasti smo bili veseli misijonarskega para Reber. Brat Reber je v Sloveniji služil kot predsednik misijona od leta 1991−1994. Kapelo, ki bo služila vsem članom in vsem ljudem na področju veje Ljubljana, je posvetil predsednik Sterri, ki je na konferenci predsedoval. Spregovoril nam je tudi sedanji predsednik misijona, predsednik Hill. Slišali smo ganljive govore in pričevanja drugih članov. Sam sem presrečen zaradi blagih blagoslovov nebeškega Očeta. Uresničile so se dolgoletne želje in molitve od ustanovitve prve veje v Sloveniji, in sicer 21. decembra 1991 v Ljubljani. Na tisti konferenci sem prisostvoval kot obiskovalec, saj sem se krstil šele čez mesec dni, 25. januarja 1992.

  Da smo bili priča posvetitvi nove zgradbe, je bilo potrebno veliko žrtvovanj posameznikov in njihovih družin, za katere vedo le oni in Bog, ki vidi vse. Verjamem, da so se te žrtve z zlatimi črkami zapisale v knjigo življenja in bodo bogato poplačani tako v življenju na Zemlji kot v večnosti. Prav tako ni mogoče zaobiti zvestega plačevanja članov Cerkve iz vsega sveta v sklad za gradnjo cerkvenih zgradb, zaradi česar je bila gradnja te lepe Božje hiše v Sloveniji sploh mogoča.

  Verjamem, da bo ta hiša namenjena nebeškemu Očetu in služenju njegovih otrok − našim bratom in sestram. Pričujem, da je glava te Cerkve Jezus Kristus. Pričujem, da je Jezus naš Odrešenik in Učitelj, da je zaradi posebnega poslanstva, ki mu ga je zaupal nebeški Oče, umrl za naše grehe in vstal od mrtvih, in nestrpno pričakujemo, da se bo vrnil, tako kot je razodel po svojih prerokih. Njegova Cerkev danes nosi njegovo ime in mi smo njegovi učenci. S krstom smo prejeli njegovo ime in zvesti mu moramo ostati v mislih, besedah in dejanjih. S tem ne pravim, da bi morali biti v vsem popolni, vendar nam bo njegova milost na podlagi naših pravičnih dejanj omogočila vrnitev domov in življenje v njegovi navzočnosti. Jezus je pot, resnica in življenje. On je luč, ki je nihče ne more ugasniti. Gorela bo, dokler se ne bo vrnil, in želimo si, da bi bili tudi sami zveste posode njegove luči. Resnica Jezusa Kristusa živi v evangeliju, ki se poučuje v njegovi Cerkvi, v Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Vabim vse, da prisluhnete sporočilu, ki ga prinašajo člani in misijonarji Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, in se odločite slediti Jezusu, tako kot je učil, ko je živel na Zemlji, in kot še danes uči po svojih prerokih in apostolih. Jezus živí!