Novo predsedstvo Nedeljske šole in generalni voditelji

  novo generalno predsedstvo Nedeljske šole
  novo generalno predsedstvo Nedeljske šole

  Predsednik Dallin H. Oaks iz Prvega predsedstva Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je na sobotnem popoldanskem zasedanju aprilske generalne konference 2019 oznanil imenovanje desetih generalnih voditeljev sedemdeseterih in petinpetdesetih področnih sedemdeseterih. Oznanil je tudi novo generalno predsedstvo Nedeljske šole, ki je zamenjalo brata Tada R. Callisterja, brata Devina G. Durranta in brata Briana K. Ashtona, ki so v predsedstvu služili pet let. Novi predsednik je brat Mark L. Pace, brat Milton Camargo in brat Jan E. Newman pa njegova svetovalca.

  Generalni voditelji sedemdeseteri služijo v predsedstvu sedemdeseterih, v področnih predsedstvih in v drugih upravnih funkcijah cerkvenega sedeža. Pod vodstvom zbora dvanajstih apostolov pogosto potujejo, da se srečujejo s cerkvenimi voditelji, misijonarji in člani Cerkve v krajevnih občestvih in jih poučujejo. Polnomočje za služenje imajo povsod po svetu, medtem ko je polnomočje področnih sedemdeseterih na splošno omejeno na področja, kjer služijo.

  Člani generalnega predsedstva Nedeljske šole svetujejo o zadevah, ki se nanašajo na Nedeljsko šolo. Vse člane Cerkve od dvanajstega leta dalje se spodbuja, naj sodelujejo v razredih Nedeljske šole, ki dvakrat mesečno potekajo v sklopu rednega tedenskega bogoslužja. Njen namen je poučevanje evangelija Jezusa Kristusa ter krepitev posameznikov in družin.

  Sledijo povezave do biografskih podatkov novih generalnih voditeljev sedemdeseterih in članov generalnega predsedstva Nedeljske šole, kakor tudi imena novih področnih sedemdeseterih.

  Generalni voditelji sedemdeseteri

  Starešina Rubén V. Alliaud

  Rubén Vicente Alliaud, star 53 let, se je rodil v Buenos Airesu v Argentini. Leta 1992 se je poročil s Fabiano Bennett. Imata šest otrok.

  Starešina Jorge M. Alvarado

  Jorge Miguel Alvarado Pazo, star 48 let, se je rodil v Ponceju v  Puerto Ricu. Leta 1992 se je poročil s Cari Lu Rios. Imata tri otroke.

  Starešina Hans T. Boom

  Hans Theodorus Boom, star 55 let, se je rodil v Amsterdamu na Nizozemskem. Leta 1984 se je poročil z Arieno Johanno Broekzitter. Imata tri otroke.

  Starešina L. Todd Budge

  Lawrence Todd Budge, star 59 let, se je rodil v Pittsburgu v Kaliforniji. Leta 1981 se je poročil z Lori Capenter. Imata šest otrok.

  Starešina Ricardo P. Giménez

  Ricardo Patricio Giménez Salazar, star 47 let, se je rodil v Antofagasti v Čilu. Leta 1997 se je poročil s Catherine Ivonne Carrazana Zúñiga. Imata dva otroka.

  Starešina Peter M. Johnson

  Peter Matthew Johnson, star 52 let, se je rodil v New York Cityju v New Yorku. Leta 1990 se je poročil s Stephanie Lyn Chadwick. Imata štiri otroke.

  Starešina John A. McCune

  John Allen McCune, star 55 let, se je rodil v Santa Cruzu v Kaliforniji. Leta 1984 se je poročil z Debbro Ellen Kingsbury. Imata štiri otroke.

  Starešina James R. Rasband

  James Richard Rasband, star 56 let, se je rodil v Seattlu v Washingtonu. Leta 1984 se je poročil z  Mary Diane Williams. Imata štiri otroke.

  Starešina Benjamin M. Z. Tai

  Benjamin Ming Zhe Tai, star 46 let, se je rodil v Hong Kongu. Leta 1995 se je poročil z Naomi Toma. Imata šest otrok.

  Starešina Alan R. Walker

  Alan Roy Walker, star 48 let, se je rodil v Buenos Aires v Argentini. Leta 1993 se je poročil z Ines Marcelo Sulé. Imata enega otroka.

  Generalno predsedstvo Nedeljske šole

  Brat Mark L. Pace 

  Brat Pace se je rodil 1. januarja 1957 v Buenos Airesu v Argentini. Leta 1978 se je poročil z Anne Marie Langeland. Imata sedem otrok in sedemnajst vnukov.

  Brat Milton Camargo

  Brat Camargo trenutno dela kot podpredsednik učnega načrta Pathway Worldwide (Steza širom sveta) na Univerzi Brighama Younga. Z ženo Patricio imata tri otroke in trinajst vnukov.

  Brat Jan E. Newman

  Brat Newman je serijski podjetnik in je ustanovil več uspešnih podjetij za programsko opremo. Z ženo Lucio imata šest otrok in osem vnukov.

  Področni sedemdeseteri

  Solomon I. Aliche
  Guillermo A. Alvarez
  Daren R. Barney
  Julius F. Barrientos
  James H. Bekker
  Kevin G. Brown
  Mark S. Bryce
  A. Marcos Cabral
  Dunstan G. B. T. Chadambuka
  Alan C. K. Cheung
  Christian C. Chigbundu
  Paul N. Clayton
  Karim Del Valle
  Hiroyuki Domon
  Mernard P. Donato
  Mark D. Eddy
  Zachary F. Evans
  Henry J. Eyring
  Sapele Fa'alogo ml.
  David L. Frischknecht
  John J. Gallego
  Efraín R. García
  Robert Gordon
  Mark A. Gottfredson
  Thomas Hänni
  Michael J. Hess
  Glenn M. Holmes
  Richard S. Hutchins
  Tito Ibañez
  Akinori Ito
  Jeremy R. Jaggi
  Kelly R. Johnson
  Christopher Hyunsu Kim
  H. Moroni Klein
  'Inoke F. Kupu
  Stephen Chee Kong Lai
  Victor D. Lattaro
  Tarmo Lepp
  Itzcoatl Lozano
  Kevin J. Lythgoe
  Edgar P. Montes
  S. Ephraim Msane
  Luiz C. D. Queiroz
  Ifanomezana Rasolondraibe
  Eduardo D. Resek
  Tomás G. Román
  Ramon E. Sarmiento
  Jonathan S. Schmitt
  Vai Sikahema
  Denelson Silva
  Luis Spina
  Carlos G. Süffert
  Voi R. Taeoalii
  Sergio R. Vargas
  Markus Zarse

  Razrešeni so bili naslednji področni sedemdeseteri:

  Victorino A. Babida
  L. Todd Budge
  Peter M. Johnson
  John A. McCune
  Mark L. Pace
  James R. Rasband
  Benjamin M. Z. Tai