Preskoči glavno navigacijo

Otvoritev gradbenih del prvega templja na Portugalskem

Otvoritev gradbenih del prvega templja na Portugalskem

8. DECEMBER 2015

SPOROČILO ZA JAVNOST - Voditelji Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni so se pridružili skupnosti in civilnim uradnikom, da bi otvorili gradbena dela prvega templja na Portugalskem. Splošna javnost je bila povabljena, naj dogajanje spremlja v živo v lokalnih cerkvenih zgradbah za bogoslužje.
Na otvoritvi gradbenih del lizbonskega templja na Portugalskem je predsedoval starešina Patrick Kearon, predsednik evropskega področja Cerkve. Rekel je, da je tempelj kraj poduka, razodetij in zavez. »Privilegij je, da lahko sodelujemo pri tem radostnem dogodku. Tempelj bo svetel simbol naše vere, naše hvaležnosti ljubečemu Očetu v nebesih in njegovemu sinu Jezusu Kristusu. Molimo za tiste, ki bodo sodelovali pri izgradnji tega svetega kraja, in vemo, da bo blagoslov za ljudi na Portugalskem.« 


Članica Cerkve Joana Alcobia Paulo je rekla, da člani Cerkve verjamejo, da se na resničnih načelih vere v Jezusa Kristusa in v njegov evangelij lahko ustvari močne družine.

Notranjost templja bodo krasile poslikave, ki jih je navdihnila portugalska pokrajina. Tempelj bo velik približno  2,200 kvadratnih metrov in bo stal na približno 2 hektarih. 

lisbon1.jpg

Tempelj se nahaja na naslednjem naslovu: Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisboa, Parque Expo. Predsednik Thomas S. Monson je lizbonski tempelj oznanil na oktobrski generalni konferenci leta 2010.

Na Portugalskem je več kot 42.000 članov Cerkve.

Ko se bodo dela na templju zaključevala, bodo za lizbonski tempelj oznanjeni datumi dni odprtih vrat, zato da si bo javnost to sveto zgradbo lahko ogledala, preden bo posvečena. Objavljeni bodo tudi datumi posvetitve.

Cerkev ima trenutno po vsem svetu 148 delujočih templjev; ko bo lizbonski tempelj končan, bo v Evropi štirinajst templjev. Templji svetih iz poslednjih dni se razlikujejo od zgradb za bogoslužje oziroma kapel, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem čaščenju. Tempelj se pojmuje kot »Gospodovo hišo«, kjer se Kristusovi nauki ponovno potrdijo v poročni, krstni in drugih uredbah, ki družine združijo za večno. V njem člani še bolj spoznajo namen življenja in sklenejo zaveze, da bodo služili Jezusu Kristusu in bližnjim.

Več o templjih na www.mormontemples.org. Ta spletna stran vključuje splošne informacije o templjih, zgodovino Cerkve in namen templjev. Tu bodo objavljene tudi podrobne informacije o lizbonskem templju, brž ko bodo na voljo.

lisbon2.jpg