Oznanjen začetek gradnje portugalskega templja v Lizboni

  Oznanjen začetek gradnje portugalskega templja v Lizboni

  23. OKTOBER 2015

  Lizbona, Portugalska - Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je danes izjavila, da bo 5. decembra 2015 ob 12:00 dopoldan potekala slovesnost ob začetku gradbenih del lizbonskega templja. Tempeljsko zemljišče se nahaja Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide, Lisboa. Slovesnosti se je moč udeležiti le ob predložitvi vabila, splošna javnost pa si dogodek lahko v živo ogleda v krajevnih zgradbah za bogoslužje.

  Portugalski tempelj v Lizboni bo prvi tempelj Cerkve v državi in se bo pridružil petnajstim drugim po Evropi. Cerkev ima trenutno po svetu 148 delujočih templjev.

  Templji svetih iz poslednjih dni se razlikujejo od zgradb za bogoslužje oziroma kapel, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem čaščenju. Templje se pojmuje kot »Gospodovo hišo«, kjer se Kristusovi nauki ponovno potrdijo v poročni, krstni in drugih uredbah, ki družine združujejo za večno. V njem člani še bolje spoznajo namen življenja in sklenejo zaveze, da bodo služili Jezusu Kristusu in bližnjim.

  OPOMBA: Na otvoritveni prireditvi bo za medije poskrbljeno. Medije, ki ta dogodek pokrivajo, se prosi, naj na prizorišče pridejo do 11:30, da bodo lahko napravili video, foto in avdio posnetke govorov ter samo slovesnost ob začetku gradbenih del. Vljudno pa se jih prosi, da posvetitvene molitve ne snemajo.