Pianist, svetnik poslednjih dni, ozavešča upanje v Sloveniji in na ...

  Pianist, svetnik poslednjih dni, ozavešča upanje v Sloveniji in na Hrvaškem

  14 SEPTEMBRA 2015 

  paulcardall1 (3).JPG

  Paul Cardall, pianist in član Cerkve SPD, je imel 12. septembra svoj zadnji koncert na turneji po Evropi in sicer v Zagrebu v Hrvaškem glasbenem zavodu. Mednarodno priznani pianist si je pridobil nove ljubitelje svojih melodičnih in z dušo izpolnjenih skladb za dobre namene. Pred Cardallom je nastopila hrvaška pop pevka Ivana Husar ob spremljavi nadarjene enajstletne pianistke Maje Tomaić. Dan pred tem je Cardall nastopil na jadranski obali v Zadru v Univerzitetni koncertni dvorani kot gost mesta.

  Cardallov nastop je bil organiziran s ciljem ozaveščanja o otrocih s prirojenimi srčnimi napakami, ki so najpogostejše vrste prirojenih napak na svetu ter je zbiral denarna sredstva za takšne bolnike. Slovenski srčni sklad Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije v Ljubljani in združenje Veliko srce malemu srcu iz Zagreba sta ob sodelovanju s Cerkvijo Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni omogočila, da Cardall nastopi v njihovih državah in da da s svojo glasbo svoj prispevek.

  Prvi nastop brata Cardalla v regiji je bil v Ljubljani dne 4. septembra v katoliški cerkvi sv. Jakoba. Gostitelj je bil župnik oče Jože Kokalj. Skupaj s predsednikom Jadranske misije sever David J. Grant sta pozdravila številne obiskovalce. Na začetku je nastopil zbor KPZ Mysterium iz Kranja pod vodstvom Urške Štampe, nastopil pa je tudi odlični slovenski tenor Oto Pestner.

  paulcardall1 (1).jpg

  Ta mesec je minilo šest let, odkar je Cardallu transplantirano srce. Cardallu je vse življenje bolehal zaradi prirojene srčne napake. Cardallova najnovejša zgoščenka »40 Hymns for Forty Days« (40 cerkvenih pesmi za štirideset dni) je na vrhu Billbordove lestvice pod glasbenim žanrom »New Age«. Oče dveh hčera svojo ganljivo glasbo uvršča med »novo klasiko«. 

  Cardallova soproga Američanka slovenskega rodu. Med bivanjem so na tem območju raziskovali njeno družinsko poreklo. Cardallove koncerte so v vsakem mestu spremljali tako televizija kot tiskani mediji.