Preskoči glavno navigacijo

Predsednik Cerkve na svetovni turneji voditeljev najprej obišče Združeno kraljestvo

Predsednik Russell M. Nelson, novo poklicani predsednik Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni (mormoni), in starešina Jeffrey R. Holland iz zbora dvanajstih apostolov sta s soprogama Wendy Nelson in Patricio Holland v četrtek, 12. aprila 2018, na tej dvotedenski voditeljski turneji po več državah najprej obiskala London, Združeno kraljestvo. Predsednik Nelson je izrazil navdušenje ob vrnitvi v deželo svoje dediščine. Njegova prastarša sta bila iz Somerseta v Angliji.  Tam sta slišala sporočilo o obnovi evangelija in se krstila. 

Predsednik in sestra Nelson ter starešina in sestra Holland so turnejo začeli v kapeli Hyde Park Chapel, kjer so govorili misijonarjem, ki služijo v angleškem misijonu London. Zahvalili so se za čas, ki ga moški in ženske v misijonu namenijo prostovoljnemu služenju in za njihovo predanost.

Starešina Holland je rekel: »Pomembno je, da se spomnimo, da je predsednik Nelson več kot samo vodja svetih iz poslednjih dni. On je namreč prerok sveta in ima takšen vpogled. Ima takšno preroško videnje.«  Srečanje se je predvajalo tudi misijonarjem po vsem Združenem kraljestvu in Irski.   

Drugi sestanek je potekal zvečer za vse člane Cerkve. Na tisoče članov se je zbralo v lokalnih kapelah, da bi spremljali prenos in dobili navdih od novega predsednika Cerkve, ki ga imajo mormoni za preroka. Predsednik Nelson je člane Cerkve opomnil na pomembnost ljubezni in služenja vsem Božjim otrokom. 

Slika 2

Predsednik Nelson je rekel: »Naš nauk ni zapleten ali zavit ali kompleksen. Takole preprost je: Ljubite Boga in ljubite bližnje...«

Bistveno načelo učenčeve poti v mormonski veri je služenje. Mormoni po vsem Združenem kraljestvu in Irski prispevajo k družbi z organiziranimi darovanji krvi, podpiranjem kampanje Poppy Appeal dobrodelne organizacije Royal British Legion in z drugimi človekoljubnimi prizadevanji. Verjamejo, da ljubiti drug drugega pomeni služiti drug drugemu.

Predsednik Russell M. Nelson in sestra Wendy W. Nelson bosta skupaj s starešino Jeffreyjem R. Hollandom in sestro Patricio Holland pot nadaljevala z obiskom Jeruzalema v Izraelu, kjer bo predsednik Nelson obiskal svete kraje, kjer je hodil Odrešenik, in pričeval o Kristusovem delovanju. Druge destinacije vključujejo Nairobi v Keniji, Harare v Zimbabveju, Bengaluru v Indiji, Bangkok na Tajskem, Hong Kong na Kitajskem in Honolulu na Havajih v Združenih državah.

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, ki ima sedež v Salt Lake Cityju v Utahu, ima več kot 16 milijonov članov po svetu. Skoraj 512.000 svetih iz poslednjih dni živi v Evropi.

V Združenem kraljestvu  je približno 186.000 članov Cerkve, na Irskem pa 4.000. Prvi misijonarji, ki so šli v tujino, so bili poslani v Britanijo leta 1837, le sedem let po ustanovitvi Cerkve. V Združenem kraljestvu sta dva templja. Angleški tempelj London je bil posvečen konec leta 1950. Junija 1998 je bil posvečen angleški tempelj v Prestonu, kjer so misijonarji prvič pridigali v tej deželi.