Predsednik Dieter F. Uchtdorf jPredsednik Dieter F. Uchtdorf je..

  Predsednik Dieter F. Uchtdorf je obiskal svoje rojstno mesto in se družil z evropskimi zvestimi

  5. JUNIJ 2016 

  Frankfurt na Majni – Predsednik Dieter F. Uchtdorf je član Prvega predsedstva, najvišjega vodstvenega telesa Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Maja 2016 se je med dvotedenskim obiskom v Evropi sestal s člani in prijatelji Cerkve v šestih državah, da bi jim prinesel sporočilo o veri in radosti.

  »Njegov obisk je ohrabril vse in prinesel tolažbo tistim, ki so bili zaskrbljeni,« je rekel starešina Patrick Kearon, predsednik evropskega področja Cerkve. »Vsi si bodo za vse življenje zapomnili, da so se srečali s predsednikom Dieterjem F. Uchtdorfom. Usmeril jih je k Jezusu Kristusu, ki je njihov prijatelj in Odrešenik.«

  Potovanje predsednika Uchtdorfa je vključevalo dve zgodovinski srečanji v Češki republiki.

  Do prvega je prišlo 15. maja, ki ga v veliko državah v Evropi praznujejo kot binkošte oziroma binkoštno nedeljo. Predsednik Uchtdorf je na ta dan, ko kristjani praznujejo, nadziral ustanovitev češkega kola Praga, prvega kola v Češki republiki. Več sto zvestih se je zbralo pri posebnem bogoslužju in brata po imenu Martin Pilka podprlo kot prvega predsednika kola, kot njegova svetovalca pa brata po imenu Michal Hanzal in Roman Cadeni.  Predsednik Uchtdorf se je v četrtek, 19. maja, vrnil v Ostravo na severovzhodu Češke republike, v mesto, kjer se je sredi nemira druge svetovne vojne rodil med tam živečimi Nemci.
  10.PragueCzechRepublic_Church-Leaders-Approve-the-Creation-of-Prague-Stake-in-Czech-Republic.JPG


  Predsednik Uchtdorf je v intervjuju pripovedoval o svojih spominih na otroštvo, kako je dvakrat zgubil dom, mormone pa spodbudil, naj beguncem, ki bežijo v Evropo, izkažejo sočutje. Na nedavnem potovanju v Evropo se je pridružil mladim in drugim prostovoljcem v Bruslju pri polnjenju paketov s higienskimi pripomočki za begunce. Obiskal je tudi nastanitveni begunski center v češkem mestu Havířov, kjer je boje spoznal usodo beguncev, ki tam prejmejo pomoč.  Predsednik Uchtdorf je na posebnih duhovnih sestankih in konferencah nagovoril na tisoče zvestih v Belgiji, Franciji, Švici, Angliji in Severni Irski. Spodbujal je misijonarje v Bruslju, vodil usposabljanje za lokalne voditelje v Zürichu in svetoval direktorjem za stike z javnostmi v Manchestru.
  18.-OstravaCzechRep_Pres-and-Sster-Ucthdorf-Go-for-a-Stroll-in-the-Streets-of-Childhood-Town-Ostrava[1].JPG
  Predsednik Uchtdorf je bil za drugega svetovalca Prvega predsedstva Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni poklican 3. februarja 2008.
  19.-ManchesterUK_Pres-Uchtdorf-Address-Church-Public-Affairs-Seminar[1].jpg


  Člani Prvega predsedstva so posebne priče Jezusa Kristusa, poklicani, da o njem učijo in pričujejo po vsem svetu. Na svojih pogostih potovanjih nagovarjajo ter spodbujajo velika občestva članov in zainteresiranih nečlanov, sestajajo pa se tudi s krajevnimi voditelji.