Predsedstvo evropskega področja pozdravlja novega drugega svetovalca

  Predsedstvo evropskega področja pozdravlja novega drugega svetovalca

  presidency2.jpg

  1 AVGUST 2016


  Starešina Gary B. Sabin bo od ponedeljka, 1. avgusta 2016, novi član predsedstva evropskega področja in bo služil kot drugi svetovalec starešine Patricka Kearona, predsednika evropskega področja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Na evropskem sedežu Cerkve v Frankfurtu v Nemčiji bo zamenjal starešino Timothyja J. Dychesa. Starešina Dyches bo služil v cerkvenem tempeljskem oddelku v Salt Lake Cityju.

  Starešina Sabin je služil kot član petega zbora sedemdeseterih v zahodnem področju Severne Amerike, ko je bil na aprilski generalni konferenci 2016 poklican za sedemdeseteregageneralnega voditelja.

  Sedemdeseteri je ena od služb v Melkizedekovem duhovništvu, višjem duhovniškem redu, v katero nekoga posvetijo. Sedemdeseteri imajo poseben poklic in posvetitev, da pridigajo evangelij in so Kristusove »posebne priče« svetu.

  Starešina Sabin je kot redni misijonar služil v nizozemsko-belgijskem misijonu, kot kolski predsednik in na različnih drugih cerkvenih položajih. Najprej je na Univerzi Brighama Younga diplomiral iz finančnega gospodarstva potem pa na Univerzi Stanford magistriral iz managementa.

  Kot predsednik/izvršni direktor je delal za več podjetij, vključno z Excel Realty Trust in Price Legacy. Nedavno je delal za Excel Realty Holdings in Excel Trust. Starešina in sestra Sabin sta ustanovila tudi Fundacijo za otroke, organizacijo, ki se posveča skrbi za zdravstvene potrebe otrok.

  Gary Byron Sabin se je rodil 7. aprila 1954 v mestu Provo v zvezni državi Utah. Avgusta 1976 se je poročil z Valerie Purdy. Imata pet otrok.