Preskoči glavno navigacijo
Princ Miru

To veliko noč v središču načelo miru iz Princa miru

Princ Miru

Cerkvena velikonočna pobuda 2017 je pobuda, naj preko Kristusa najdemo mir

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni že četrto veliko noč zapored mormone in druge po svetu spodbuja, naj oznanjajo sporočila o Jezusu Kristusu, ki prinašajo upanje. Letos se bomo osredotočili na nauk iz Svetega pisma, da je Kristus Princ miru.


»Imenuje se Čudoviti svetovalec, Močni Bog, Večni Oče, [Princ] miru.«

Iz 9:6

»Radi bi, da bi svet vedel, da mir lahko prejmejo vsi, ki iskreno iščejo Princa miru,« je dejal predsednik Russell M. Nelson iz zbora dvanajstih apostolov. Njegovo prijetno in odrešilno sporočilo prinašamo po vsem svetu: ‘Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem. Ne dajem vam ga, kakor ga daje svet. Vaše srce naj se ne vznemirja in ne plaši.’«

Letošnja pobuda s sporočilom, tako kot sporočila prejšnjih let (ki si jih je ogledalo na milijone ljudi), sovpada s prazničnim tednom - od cvetne nedelje do velikonočne nedelje, od 9. do 16. aprila - in vključuje tri povabila:

1. Pridite h Kristusu.

2. O načelih miru se poučite v videu Princ miru.

3. Oznanjajte načine, kako preko Odrešenika najdemo mir.

Vse povabite, naj pridejo h Kristusu

Od današnjega dne, 31. marca, bo spletna stran »Princ miru« na mormon.org prikazovala dvominutni video (prikazan zgoraj), ki ponazarja vlogo Jezusa Kristusa kot »Princa miru« in ljudi vabi, naj spoznajo osem »načel miru«. Video bo na voljo v triintridesetih jezikih, spletna stran pa je v devetindvajsetih jezikih.

O načelih miru se poučite v videu Princ miru

V tem prazničnem tednu ljudje lahko več izvedo o načelih miru. Cerkvene spletne strani držav in strani družbenih medijev v Evropi bodo vsak dan prikazovale posebno sporočilo o Odrešenikovi večni vlogi Princa miru.

Oznanjajte načine za iskanje miru preko Odrešenika

Ti videi in sorodne vsebine bodo na voljo tudi na številnih cerkvenih družbenih medijskih straneh. Člane se spodbuja, da te videe in sorodne vsebine objavljajo na svojih straneh družbenih medijev. Na spletu lahko spregovorijo tudi o svojih izkušnjah, tako da uporabijo #PrinceOfPeace hashtag.