Prostovoljke so pripravile darilne pakete za novorojenčke za begunske matere v Nemčiji

  Prostovoljke so pripravile darilne pakete za novorojenčke za begunske matere v Nemčiji
  2 NOVEMBER 2016

  Prostovoljke so hitele od mize do mize, na katerih so bili kupi stvari za dojenčke; te stvari so v Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni 28. oktobra čakale, da se jih vstavi v darilne pakete za novorojenčke. Darilni paketi bodo darovani begunskim materam, ki so nedavno prispele v Nemčijo in nimajo dostopa do osnovnih potrebščin zase in za novorojenčke.

  Ko so bile stvari med pripravami na dogodek darovane in zbrane, so odgovorne ugotovile, da so prejele več podarjenih stvari, kot so jih potrebovale za darilne pakete za novorojenčke. Med darovanji so bile nove in malo uporabljene stvari za dojenčke, kot tudi ročno spletene kapice, nogavičke in jopice.  »Moje izkušnje mi vedno znova potrjujejo, da se preko preprostih stvari lahko zgodijo velike, čeprav se sprva morda zdijo nemogoče,« je rekla Lisa Koy, ena od organizatork dogodka. »Korak za korakom smo se poskušale premikati naprej, pri tem pa smo prejele veliko pomoči številnih članov Cerkve in bile priča temu, da so radodarno darovali popolni neznanci.«

  Dogodek so organizirale ženske iz lokalnih enot članov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Sestavljanje darilnih paketov za novorojenčke je pomenilo nadaljevanje prejšnjega dogodka, na katerem se je za begunske otroke pripravilo »darilne pakete dobrodošlice«. Prostovoljke so potem, ko so lansko pomlad predale več kot tisoč »darilnih paketov dobrodošlice«, ugotovile, da je zgolj v enem zatočišču več kot petdeset nosečnic, ki potrebujejo pomoč pri pripravah na svoje novorojenčke.

  »Samo pomislite, če bi bili kot ženska v tuji deželi in ne bi poznali jezika in bi pričakovali otroka. Če bi bila jaz tu, bi bila hvaležna, da je nekdo vedel zame in v mojem težkem položaju zame poskrbel. Lahko rečemo, da so zelo hvaležne, ker so dobile te stvari,« je rekla Yvonne Bausman, ena od prostovoljk.  Potem ko so prostovoljke s stvarmi za novorojenčke napolnile in zapakirale več kot osemdeset škatel, so preostale darovane stvari zapakirali v petdeset škatel in jih poslali beguncem v vzhodni Ukrajini.

  »Nudenje pomoči beguncem je kot vdihovanje čiste Kristusove ljubezni,« je rekla Melina Grahovac, ena od žensk, ki so dogodek organizirale. »Dobrodelnost je Kristus. To spoznanje mi pomaga, da se mu približam. Ko sem pomagala tem beguncem, sem se mu približala na zelo drugačen način kot prej v življenju.«  Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni si kot učenci Jezusa Kristusa prizadevajo slediti Odrešenikovemu opominu, naj nahranijo lačne, dajo piti žejnim, pod streho vzamejo tujce, oblečejo gole in obiskujejo bolne ter ljudi v ječi (gl. Mt 25:35-36). Zaradi prizadevanj posameznikov in družin ter pomoči, nudene s strani raznih cerkvenih in socialnih programov, je bila posvetna in duhovna pomoč dana na milijone ljudem v stiski.  folding clothes.jpg
  Volunteer with thumbs up.jpg


  content display.jpg
  stacks.jpg