Sodobni apostol potuje po Britaniji s prodornim krščanskim sporočilom

  Sodobni apostol potuje po Britaniji s prodornim krščanskim sporočilom

  Starešina Jeffrey R. Holland iz zbora dvanajstih apostolov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni (mormoni) je po vzoru, ki ga najdemo v Novi zavezi, junija obiskal Veliko Britanijo, da bi se sestal z verskimi in vladnimi voditelji. Kot starejši svetovni ekleziastični voditelj je članom Cerkve in širši skupnosti prinesel tudi nasvet in duhovno vodstvo.

  Njegov obisk v Britaniji je pripomogel k temu, da sta vloga in pomembnost krščanskih cerkva v enaindvajsetem stoletju prišli v ospredje. Sodobni apostoli so priče Jezusa Kristusa in razumejo, da se Odrešenikovo sporočilo najbolj okrepi s tem, da krščanska skupnost pride do ljudi, ki potrebujejo pomoč, ne glede na veroizpoved ali raso.

  Starešina Holland je na duhovnih minutah za mlade odrasle v Cerkvi, ki so bile na Harris Manchester Collegeu Univerze Oxford, govoril o pomembnosti tega, da zagovarjajo resnico, živijo po krščanskih načelih in ostanejo zvesti veri celo, ko se nemara zdi, da so sami: 

  »Preprosto recite: ‘Tukaj sem... in lahko računate name.’ Pravzaprav neke velike besede iz svetih spisov odzvanjajo že vsaj od Abrahama [...]: ‘Tukaj sem. Mene pošlji.’«

  Ko je bil starešina Holland v Združenem kraljestvu, je v vrsti sestankov v Edinburghu, Birminghamu in Londonu nagovoril številne od 1.700 mormonskih misijonarjev, ki kot cerkveni zastopniki trenutno služijo na vsem Britanskem otočju.

  Omenil je ogromni doprinos teh mladih fantov in deklet, od katerih jih je veliko še vedno v najstniških letih in so se dvema letoma ali osemnajstim mesecem odrekli zato, da bi oznanjali evangelij, večinoma na lastne stroške. Vzel si je čas, da se je rokoval z vsemi misijonarji in jim prinesel sporočilo ljubezni, navdiha in spodbude.