Starešina Neil L. Andersen je posvetil tempelj v Lizboni na Portugalskem

  Starešina Neil L. Andersen je posvetil tempelj v Lizboni na Portugalskem

  LIZBONA – Starešina Neil L. Andersen, član zbora dvanajstih apostolov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je v nedeljo, 15. septembra 2019, na treh slovesnostih posvetil tempelj v Lizboni na Portugalskem. Vse slovesnosti so članom Cerkve predvajali po vsej deželi.

  Starešina Andersen je rekel, da ga veseli, da je od Prvega predsedstva dobil nalogo, da je prišel na Portugalsko in posvetil tempelj v Lizboni. 


  »Skoraj nemogoče si je predstavljati, kako pomemben je tempelj za prihodnost dela tu na Portugalskem. Člani zdaj resnično vedo, da bo Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni na Portugalskem, dokler se Odrešenik ne vrne. Nihče ne bi gradil Gospodove hiše, če tu ne bi bilo pravičnih ljudi, ki bodo Gospoda Jezusa Kristusa sprejeli, ko bo prišel. «


  S starešino Andersenom so pri tradicionalni slovesnosti polaganja vogalnega kamna sodelovali starešina José A. Teixeira, iz predsedstva sedemdeseterih; starešina Kevin R. Duncan, od sedemdeseterih in izvršni direktor cerkvenega tempeljskega oddelka; starešina Gary B. Sabin, predsednik evropskega področja Cerkve; in strešina Joaquim Moreira, področni sedemdeseteri.

  Starešina Teixeira je pojasnil, zakaj je tempelj tako pomemben za člane Cerkve.


  Starešina Teixeira je pojasnil, zakaj je tempelj za člane Cerkve tako pomemben. »Tempelj v Lizboni je tempelj, ki dvigne našo dušo. To je eleganten tempelj, ki nas spomni na Gospoda. Tempelj je dobesedno simbol vere članov Cerkve v zadnjih 40-ih letih. V srcu občutim veliko radost, ko gledam tukajšnji tempelj v Lizboni in prepričan sem, da enako radost čutijo vsi člani Cerkve na Portugalskem.«


  Starešina Neil L. Andersen je posvetil tempelj v Lizboni na Portugalskem

  Tempelj je oktobra 2010 oznanil tedanji predsednik Thomas S. Monson. Temeljni kamen so položili decembra 2015. Tempeljski kompleks se nahaja na Avenida Dom João II v soseski Parque das Nações v Lizboni na Portugalskem.

  V soboto, štirinajstega septembra, so v cerkveni zgradbi za bogoslužje poleg templja potekale duhovne minute za mlade. Duhovne minute so predvajali po vsem tempeljskem okrožju.

  Avgusta 2019 je bil tempelj odprt za javnost, da so si ogledali notranjost svete zgradbe in izvedeli več o tem, zakaj Cerkev gradi templje. V tem času si je več kot 18.000 ljudi ogledalo tempelj, med njimi tudi portugalski predsednik Marcelo Rebelo de Sousa.

  Templji Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni so drugačni od zgradb za bogoslužje oziroma kapel, kjer se člani sestajajo na nedeljskih bogoslužjih. Templje se pojmuje kot Gospodove hiše, kjer se Kristusovi nauki ponovno potrdijo v krstni in drugih uredbah, ki družine združijo za večno. V templju člani Cerkve izvedo več o namenu življenja in sklenejo zaveze, da bodo sledili Jezusu Kristusu in služili bližnjim.