Preskoči glavno navigacijo

__________________

Starešina Robert D. Hales je zaradi starosti v nedeljo ob 12.15 umrl v bolnišnici, star 85 let.

Starešina Robert D. Hales je zaradi starosti v nedeljo ob 12.15 umrl v bolnišnici, star 85 let. V času smrti so bili ob njem žena in družina.

Robert Dean Hales se je rodil v New York Cityju 24. avgusta 1932. Diplomiral je na Univerzi Utah, na Harvardu pa je magistriral iz poslovne uprave. Služil je tudi v ameriških zračnih silah kot pilot reaktivnega bojnega letala. Poročil se je z Mary Crandall, s katero imata dva sinova.

Starešina Hales je bil 2. aprila 1994 potrjen kot član zbora dvanajstih apostolov, za generalnega voditelja pa je bil poklican 4. aprila 1975. Kot generalni voditelj je najprej služil kot pomočnik zbora dvanajstih apostolov, kasneje pa kot član prvega zbora sedemdeseterih. Od aprila 1985 do takrat, ko so ga leta 1994 poklicali v zbor dvanajstih apostolov, je bil predsedujoči škof Cerkve.


»Živel je svoje pričevanje,« je rekel predsednik Henry B. Eyring, član Prvega predsedstva. »Poznal je Boga. Poznal je Odrešenika in ga imel rad. /…/ Ravnal je, kot da je Bog ob njem, kot da je nebeški Oče ob njem.«

Predsednik Henry B. Eyring

Poklic apostola je, da je »posebna priča Jezusa Kristusa« za ves svet. Starešina Hales je učil: »Če bomo imeli vero v Odrešenika, nam bo pomagal v naših preizkušnjah in stiskah in lahko bomo vztrajali do konca ter se po tej zemeljski preizkušnji vrnili v njegovo navzočnost. Živi, pozna in ljubi vsakega od nas. Tako močno si nas želi blagosloviti, če bomo le prišli k njemu.

Preden je bil starešina Hales poklican za generalnega voditelja, je kot regionalni predstavnik pet let nadziral več cerkvenih občestev. Služil je tudi kot predsednik veje, škof (trikrat), visoki svetovalec in svetovalec kolskega predsednika, kar so laični položaji s pomembno odgovornostjo. V poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil predsednik angleškega misijonskega področja London in je služil kot prvi svetovalec v cerkvenem generalnem predsedstvu Nedeljske šole.

Predsednik Eyring je rekel: »Starešina Hales je spodbujal rast ljudi. V številnih letih je tiho pomagal ljudem. Ko je ugotovil, da nekdo potrebuje pomoč, se je odzval.«

Preden je bil starešina Hales poklican na redno cerkveno služenje, je imel pomembno kariero, saj je delal na izvršilnih položajih v treh velikih podjetjih. Predsednik Eyring je starešino Halesa opisal kot »sijajnega« poslovneža, ki je bil »pozoren« in zanesljiv in je bil »sposoben prebrati ljudi«.

Cerkev bo podrobnosti o pogrebnih slovesnostih oznanila takoj, ko bodo na voljo. Ni še odločeno, kdaj bo prosto mesto v zboru dvanajstih apostolov zapolnjeno.

Sožalje lahko izrazite na Facebook strani starešine Roberta D. Halesa