Starešina Ronald A. Rasband, starešina Gary E. Stevenson, in stareš...

  Starešina Ronald A. Rasband, starešina Gary E. Stevenson, in starešina Dale G. Renlund

  13. OKTOBRA 2015


  Starešina Dale G. Renlund, ​starešina Gary E. Stevenson, in starešina Ronald A. Rasband.
   
  3-new-apostes-named.jpg

  Starešina Dale G. Renlund, ​starešina Gary E. Stevenson, in starešina Ronald A. Rasband.

  Starešina Ronald A. Rasband

  Starešina Ronald A. Rasband

  Starešina Ronald A. Rasband je bil v zbor dvanajstih apostolov poklican 3. oktobra 2015. Kot član predsedstva sedemdeseterih je služil od leta 2005 in je služil kot višji predsednik predsedstva sedemdeseterih, ko je bil poklican med dvanajstere. Starešini Rasband je bil za člana prvega zbora sedemdeseterih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni poklican 1. aprila 2000. Služil je kot svetovalec v področnem predsedstvu srednje Evrope, predsednik utaškega področja Salt Lake City in izvršni direktor tempeljskega oddelka; kot član predsedstva sedemdeseterih je nadzoroval Zahodno severno ameriško, severnozahodno in tri utaška področja.

  Starešina Rasband je hodil na Univerzo Utah. Leta 1995 mu je Univerza Utah Valley podelila častni doktorat iz poslovanja in trgovine. Leta 1976 je začel delati za podjetje Huntsman Container kot prodajni zastopnik in je bil leta 1987 imenoval za predsednika in glavnega izvršnega vodjo združbe Huntsman Chemical.

  Ko je leta 1996 odšel iz združbe Huntsman Chemical, da bi služil kot predsednik misijona v New Yorku, je služil tudi kot član upravnega odbora.

  Starešina Rasband je imel številne cerkvene poklice, med drugim je bil redni misijonar v misijonskem področju vzhodnih ameriških držav (1970 - 1972), misijonar-vodič po Tempeljskem trgu, škof in član cerkvenega stopetdesetletnega odbora. Od leta 1996 do 1999 je predsedoval misijonskemu področju Severni New York v New Yorku.

  Starešina Rasband se je rodil leta 1951 v Salt Lake Cityju v Utahu. Leta 1973 se je poročil z Melanie Twitchell. Imata pet otrok in štiriindvajset vnukov.
   


  Starešina Gary E. Stevenson

  Starešina Gary E. Stevenson

  Starešina Gary E. Stevenson, ki je star 56 let, je bil v zbor dvanajstih apostolov imenovan 3. oktobra 2015. Ko je bil poklican med dvanajstere, je na položaju, ki ga je imel od aprila 2012, služil kot predsedujoči škof Cerkve. V zbor sedemdeseterih je bil prvič poklican leta 2008 in služil kot predsednik severnoazijskega področja. V Cerkvi je prej služil kot redni misijonar v japonskem misijonskem področju Fukuoka, visoki svetovalec, škof, svetovalec kolskega predsednika, predsednik japonskega misijonskega področja Nagoya in učitelj oddelčne Nedeljske šole.

  Diplomiral je iz poslovne administracije na Državni univerzi Utah. Soustanovil je združbo Icon Health & Fitness, Inc., v kateri je bil predsednik in glavni poslovodja do leta 2008. Vključen je bil v državljanske dejavnosti in služil v odborih ter svetovalnih svetih. 

  Starešina Stevenson je odraščal v dolini Cache v Utahu. Poročil se je z Leso Jean Higley, s katero imata štiri sinove.
   


  Starešina Dale G. Renlund

  Starešina Dale G. Renlund

  Starešina Dale G. Renlund je bil v zbor dvanajstih apostolov imenovan 3. oktobra 2015. Ko je bil poklican, je služil kot član prvega zbora sedemdeseterih, za katerega je bil poklican 4. aprila 2009. Pred tem je služil kot predsednik južnoafriškega misijonskega področja.

  Potem ko je starešina Renlund diplomiral in magistriral na Univerzi Utah, je nadaljeval z medicinskim usposabljanjem in raziskovalnim delom v bolnišnici Johnsa Hopkinsa. Bil je profesor medicine na Univerzi Utah in direktor zdravstvenega programa za presaditve srca na ustanovi Utah Transplantation Affiliated Hospitals (UTAH).

  Starešina Renlund je služil v številnih cerkvenih poklicih; med drugim je bil redni misijonar na Švedskem, kolski predsednik, škof in področni sedemdeseteri.

  Starešina Renlund se je rodil novembra leta 1952 v Salt Lake Cityju v Utahu. Leta 1977 se je poročil z Ruth Lybbert. Imata eno hčer.