Tempelj v Frankfurtu v Nemčiji bo zaradi obnovitvenih del zaprt

  Tempelj v Frankfurtu v Nemčiji bo zaradi obnovitvenih del zaprt

  Od ponedeljka, 7. septembra 2015, bo tempelj v Frankfurtu v Nemčiji zaradi obsežnih obnovitvenih del zaprt. Tempelj bo predvidoma ponovno odprt julija leta 2017.

  Tempelj je bil oznanjen aprila 1981, cerkveni voditelji so dela otvorili julija 1985, Ezra Taft Benson, predsednik Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni od leta 1985 do 1994, pa ga je posvetil 28. avgusta 1987. Tempelj služi svetim iz poslednjih dni iz Nemčije, Luksemburga, severne Francije, Abu Dabija, Bahrajna, Avstrije, Albanije, Srbije, Cipra, Hrvaške in Slovenije.

  Tudi tempelj v Freibergu v Nemčiji je bil zaradi obsežnih prenovitvenih del letos zaprt. Zaprt bo vse do 30. maja 2016.

  Predsednik Gordon B. Hinckley, takrat svetovalec v Prvem predsedstvu Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, je tempelj v Freibergu v Nemčiji posvetil 29. junija 1985. Tempelj je bil predelan, predsednik Hinckley, predsednik Cerkve od leta 1995 do leta 2008, pa ga je ponovno posvetil 7. septembra 2002. Tempelj služi svetim iz poslednjih dni v vzhodni Nemčiji, Češki republiki, Slovaški, Poljski, Romuniji in Madžarski.

  Na voljo so drugi evropski templji svetih z poslednjih dni, vključno s templjem v Bernu v Švici, v Madridu v Španiji ter v Londonu in Prestonu v Angliji.

  Trenutno je po svetu 147 templjev. Več kot trideset dodatnih templjev je v raznih fazah obnove, izgradnje ali so bili najavljeni. Tempelj v Indiani v Indianapolisu bo posvečen v nedeljo, 23. avgusta 2015.

  Templji svetih iz poslednjih dni se razlikujejo od zgradb za bogoslužje oziroma kapel, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem čaščenju. Templje se pojmuje kot »Gospodovo hišo«, kjer se Kristusovi nauki ponovno utrdijo v poročni, krstni in drugih uredbah, ki družine združijo za večno. V njem člani še bolje spoznajo namen življenja in sklenejo zaveze, da bodo služili Jezusu Kristusu in bližnjim.