Tempelj v Rimu v Italiji pritegnil pozornost mednarodnih in lokalnih medijev  

  Tempelj v Rimu v Italiji pritegnil pozornost mednarodnih in lokalnih medijev

  Tempelj Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Rimu v Italiji je bil mednarodno in lokalno dobro medijsko pokrit. Za člane Cerkve Jezusa Kristusa in druge kristjane Rim velja za enega najpomembnejših zgodovinskih krajev na svetu, mesto, kjer sta starodavna apostola Peter in Pavel pridigala evangelij Jezusa Kristusa. Najnovejši evropski tempelj v zgodovinskem Rimu, v pomembnem kraju krščanstva, je pritegnil svetovno pozornost.

  National Geographic Italija je predvajal foto prispevek tempeljskega ozemlja in tiskovne konference dneva odprtih vrat. Središče za obiskovalce rimskega templja je prikazano s številnimi fotografijami kipov Kristusa s prvimi dvanajstimi apostoli v naravni velikosti.

  »Zgradba, primerna za Kralja kraljev,« je o templju poročal Reuters. »Z oljnimi slikami svetopisemskih prizorov, v impresionističnem stilu upodobljenim italijanskim podeželjem in zlatimi kristalnimi lestenci.« Člani Cerkve Gospodu v čast gradijo templje z najboljšimi materiali.

  Kot navaja Katholisch.de, člani Cerkve cenijo družino. Verjamejo, da so družine lahko skupaj, celo po smrti, je na spletni strani nemške katoliške cerkve pojasnjeno v izčrpnem članku o dnevih odprtih vrat rimskega templja. Protestantska spletna stran Evangelisch.de v naslovu opisuje »Sijoči tempelj v predmestju«.

   

  Tempelj

  V templju člani Cerkve bližino Očeta v nebesih čutijo bolj kot kje drugje, zaključuje nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung v članku o rimskem templju. Tempelj je za člane simbol večnosti in kaže k Jezusu Kristusu, navaja članek v Deutschlandfunk.

  Avstrijski komentator ORF-a o dnevu odprtih vrat obširno poroča na televiziji in na radiu. Navaja Raimonda Castellanija, predstavnika Cerkve, ko je rekel, da je to, kar se dogaja v templju, za vernike sveto.

  Novi tempelj svetim iz poslednjih dni daje priložnost za razvijanje odnosov z drugimi verskimi skupnostmi in spodbujanje verske svobode.

  CNN International je na naslovnicah objavil: »Umakni se Vatikan – v mestu je nova cerkev!« Čeprav se cerkvi razlikujeta v nauku, sta sodelovali pri številnih priložnostih pri zavzemanju za družinske vrednote in skrbi za revne.

  Tempelj

  »S katoliško Cerkvijo smo prijatelji,« je rekel starešina Ronald A. Rasband iz zbora dvanajstih apostolov. »Bil sem v uradni delegaciji, ki je šla v Vatikan, da bi se srečali s kardinali in drugimi, ne samo glede tega projekta in ne samo zaradi naše cerkve v Italiji, temveč zaradi vzajemnega odnosa, ki ga imamo z našimi prijatelji katoliki po vsem svetu, bodisi gre za človekoljubno delo, delo z begunci ali versko svobodo v javnosti.

  Švicarski časnik Cath.ch pravi, da čeprav je članov Cerkve v Italiji malo, »se [sveti iz poslednjih dni] vključujejo v razne okoljske in družbene projekte«. Sprejemanje in dobri odnosi z različnimi oblikovalci javnega mnenja, civilnimi, družbenimi in verskimi voditelji so ključni za versko spoštovanje in strpnost do vsakogar.

  Templji svetih iz poslednjih dni se razlikujejo od cerkvenih zgradb, kjer se člani sestajajo pri nedeljskem čaščenju. Templje pojmujejo kot »Gospodove hiše«, kjer se nauki Jezusa Kristusa ponovno potrdijo v poročnem, krstnem in drugih obredih, ki družine združijo za večno. Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni preučujejo Sveto pismo in Mormonovo knjigo, še eno zavezo Jezusa Kristusa.