Umrl je starešina Per G. Malm od sedemdeseterih

  Umrl je starešina Per G. Malm od sedemdeseterih

  6 AVGUST 2016

  Starešina Per G. Malm, eden od sedemdeseterih generalnih voditeljev Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, je v torek, 26. julija, izgubil pogumno bitko z rakom in umrl doma v Göteborgu na Švedskem. Starešina Malm je bil star 67 let. V ožjem krogu žalujočih so njegova žena Agneta, njunih osem otrok in njihovih partnerjev ter 25 vnukinj in vnukov.

  »Smrt starešine Malma nas je močno razžalostila. Bil je neverjetno duhoven in močan mož. Bil je neprecenljiv vzor moža, očeta, prijatelja in učenca. Z rakom se je soočal mirno in pogumno, ti dve lastnosti pa sta bili zanj značilni. Imeli smo ga radi in smo ga spoštovali in ga bomo močno pogrešali. V tem času žalovanja molimo za njegovo drago ženo Agneto in njuno čudovito družino,« je dejal starešina L. Whitney Clayton, višji predsednik zbora sedemdeseterih.

  Starešini Malmu je bila kot sedemdeseteremu generalnemu voditelju podpora izkazana 3. aprila 2010, pred tem pa je služil kot področni sedemdeseteri, predsednik misijona in kolski predsednik.

  Celotno avtobiografijo starešine Malma lahko najdete tukaj. Več informacij lahko dobite tukaj na spletni strani novinarskega središča.