Uspešni dnevi odprtih vrat

  Uspešni dnevi odprtih vrat

  V Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni smo 17. in 18. oktobra 2008 organizirali dan odprtih vrat, kjer smo obiskovalcem predstavili novo cerkveno stavbo, ki smo jo zgradili na Šišenski cesti 48 v Ljubljani.

  Prvi dan smo najprej razkazali prostore predstavnikom medijev, kjer smo po kratki tiskovni konferenci vse prisotne popeljali na ogled prostorov, nakar smo dali več izjav za različne medije. Predstavniki medijev so prišli iz vrst tiskanih medijev, radia, televizije in spletnih medijev.


  Krstilnica. (© Ivan Majc)
  ljubbapfont2.jpg

  Krstilnica. (© Ivan Majc)

  Za mediji smo prostore predstavili posebnim gostom, ki so si tudi z zanimanjem ogledali nove prostore in izrazili prijetno presenečenje nad urejenostjo tako zunanjosti kot tudi notranjosti zgradbe. Za posebnimi gosti pa je sledila predstavitev, namenjena predstavnikom drugih verskih skupnosti. Tudi slednji so si z zanimanjem ogledali prostore.

  Z začetkom ogledov za širšo javnost je v stavbi postalo zelo živahno. Že v petek zvečer, ko so se začeli ogledi za širšo javnost, so se skupine obiskovalcev, ki so štele od tri do osem ljudi tako rekoč po tekočem traku odpravljale na vodene oglede po zgradbi. Vsaki skupini smo predstavili posamezne organizacije, ki so predstavile svoje prostore kjer delujejo in svoje aktivnosti. Tudi v soboto so ogledi potekali neprekinjeno preko celega dne, zmanjšanje obiska je bilo čutiti le ob času kosila.


  Soba za najmlajše  (© Ivan Majc)
  ljubprimary4.jpg

  Soba za najmlajše  (© Ivan Majc)

  Posebej smo bili veseli obiskovalcev iz neposredne okolice cerkvene stavbe. Z velikim zanimanjem so se udeleževali vodenih ogledov. Skupni vtis, ki so ga po koncu ogleda dajali obiskovalci je bil, da so bili pozitivno presenečeni nad urejeno notranjostjo, organizacijo in izvedbo predstavitev ter prijaznostjo gostiteljev.


  Soba žensk - Društva za pomoč. (© Ivan Majc)
  ljubRS3.jpg

  Soba žensk - Društva za pomoč. (© Ivan Majc)

  Posebej smo poudarili, da so naša vrata vselej odprta za vse ljudi, ki se nam lahko kadarkoli pridružijo pri naših aktivnostih, tako bogoslužnih kot tudi družabnih.

  Mislim, da lahko rečemo, da smo z dnevom odprtih vrat v celoti dosegli namen, ki smo si ga zastavili, ko smo se za ta korak odločili.